Obudowa HD44780

Albert

Cześć.

Popełniłem obudowę dla wyświetlacza HD44780 4x20. Wyświetlacz będzie pokazywał temperatury z kilku pomieszczeń i bojlera. Przycisk i led właśnie są do tegoż bojlera - przycisk poprzez AT bedzie włączał bojler a LED bedzie sygnalizował, iż bojler jest włączony. Niestety narazie projekt będzie czekał na poprawki (Krycha obiecał się kiedyś tym zająć) bo niestety po dodaniu przycisku do bojlera moduł sie wykrzacza i tak samo w/w linki bezpośrednie tez nie działają :x

Chyba w sumie tyle :mrgreen:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klimasstudio

Nie lepiej by było tak zaprojektować obudowę aby ukryć tę czarną ramkę. Wyglądało by to bardziej estetyczniej ;)
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
Albert

Można zrobić i tak ale wolałem żeby licowało się jedno z drugim. Przy czarnym pla czy pet-g nie rzuciłoby się to tak w oczy 😜
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Mam bina z GG 4.12.5 na którym działa obsługa przycisków. Jak masz zrealizowane załączanie boilera? Przekaźnik czy AT?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Albert

robertklepacki94 wrote: Mon Feb 13, 2023 5:12 pm Mam bina z GG 4.12.5 na którym działa obsługa przycisków. Jak masz zrealizowane załączanie boilera? Przekaźnik czy AT?
Normalnie przycisk dodany i AT. Wciśnięcie uruchamia podświetlenie i przewijanie ekranów a przytrzymanie odpala AT i włącza bojler. Dioda w rogu odpala się skryptami fracza razem z bojlerem i razem z nim gaśnie.

Return to “Projekty użytkowników”