rozpakowałem właśnie 5 sztukę Wemosa - i to samo. Znalazłem stare NodeMCU i tam wszystko hula bez problemu.
Czy jest opcja, że dostałem jakąś walniętą partię? Zdarzało się coś takiego? Te wszystkie są raczej z jednej dostawy z czerwca (co prawda wydawało mi się, że jeden nie działał a teraz działa ale może coś mi się pomieszały wemosy ...)
Problem z Wemosem
-
Hrumque
A zobacz, czy nie mają zworki zalutowanej na drugiej stronie, oznaczonej Sleep?YoMan wrote: Sun Feb 12, 2023 5:23 pm rozpakowałem właśnie 5 sztukę Wemosa - i to samo. Znalazłem stare NodeMCU i tam wszystko hula bez problemu.
Jakoś od jednego chińczyka jak dostałem, to miały zalutowane - a jak tego nie oprogramujesz to dzieją się dziwne rzeczy (bo to łączy GPIO16 z pinem RESET, by po odmierzonym czasie deep-sleep mógł sam-siebie zresetować).
-
kurus
Ewidentnie musi być jakiś problem z wemosami bo wczoraj wgrywałem gui na wemosa i wszystko jest ok.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
No raczej nie. Aczkolwiek u ciebie widze oryginał. U mnie są clony v.3.0Hrumque wrote: Sun Feb 12, 2023 5:49 pmA zobacz, czy nie mają zworki zalutowanej na drugiej stronie, oznaczonej Sleep?YoMan wrote: Sun Feb 12, 2023 5:23 pm rozpakowałem właśnie 5 sztukę Wemosa - i to samo. Znalazłem stare NodeMCU i tam wszystko hula bez problemu.
Jakoś od jednego chińczyka jak dostałem, to miały zalutowane - a jak tego nie oprogramujesz to dzieją się dziwne rzeczy (bo to łączy GPIO16 z pinem RESET, by po odmierzonym czasie deep-sleep mógł sam-siebie zresetować).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by YoMan on Sun Feb 12, 2023 7:09 pm, edited 1 time in total.
YoMan
-
YoMan
To nie jest związane z GG (wtedy pisałbym na forum GGkurus wrote: Sun Feb 12, 2023 6:40 pm Ewidentnie musi być jakiś problem z wemosami bo wczoraj wgrywałem gui na wemosa i wszystko jest ok.
YoMan
-
QLQ
Masz dokładnie to co ja . Zamówiłem chyba z 15 szt i smigaja aż miło:YoMan wrote: Sun Feb 12, 2023 7:07 pmNo raczej nie. Aczkolwiek u ciebie widze oryginał. U mnie są clony v.3.0Hrumque wrote: Sun Feb 12, 2023 5:49 pmA zobacz, czy nie mają zworki zalutowanej na drugiej stronie, oznaczonej Sleep?YoMan wrote: Sun Feb 12, 2023 5:23 pm rozpakowałem właśnie 5 sztukę Wemosa - i to samo. Znalazłem stare NodeMCU i tam wszystko hula bez problemu.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
YoMan
Nie łączy się. Sprawdzałem. Mam w domu 3 sieci + telefon. Żadna się nie łączy. I tak samo telefon się nie łączy do sieci wemosa.Robert Błaszczak wrote: Sun Feb 12, 2023 7:32 pm A spróbuj na jakimś wolnym smartfonie uruchomić hotspot i podłączyć Wemosa do tego Wi-Fi.
YoMan
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
No to wygląda na to, że trafiłeś na jakąś trefną partię. Jeszcze spróbowałbym w innej lokalizacji. Może Twoja konfiguracja sieci Wi-Fi powoduje podobne problemy jak urządzenia Tendy.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
YoMan
Na pewno się przejdę ... tylko co to ma wspólnego, że nie mogę się na niego zalogować z telefonu?Robert Błaszczak wrote: Mon Feb 13, 2023 8:00 am No to wygląda na to, że trafiłeś na jakąś trefną partię. Jeszcze spróbowałbym w innej lokalizacji. Może Twoja konfiguracja sieci Wi-Fi powoduje podobne problemy jak urządzenia Tendy.
YoMan