pilot do bramy z wifi i z Suplą

p4trix

Umiłowani, wybaczcie laikowi, ale czy wymyślono coś takiego jak w temacie?

Chodzi o najzwyklejszy pilot do bramy (lub coś o takiej funkcji) rozbudowany o wifi, no i z wgraną Suplą. Może być na baterie (jak to pilot) lub zasilanie sieciowe.
W mojej koncepcji będzie sobie zamontowany w zasięgu wifi i w zasięgu bramy jednocześnie. Oczywiście po to, żebym mógł z poziomu aplikacji wirtualnie używać tego pilota.

Mam kilkunastoletni napęd Normstahl Ultra z którym bez problemu działają uniwersalne piloty 433,92MHz z kodem zmiennym.
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Nie prosciej wyposarzyć napęd bramy w np. SBW-01 ?

P.S.
Podaj dokładn model napędu. :D
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
p4trix

Myślałem, że prościej niż dostroić kolejnego "pilota" raczej się nie da. Pod warunkiem, że coś takiego wymyślono i da się to dostać - bo o to głównie pytam. Raczej nie podejmę się samodzielnej budowy czegoś takiego, czy przerabiania napędu.
Dodam tylko, że tzw. przycisk dzwonkowy już mam, zatem to wejście jest zajęte.
Model napędu = Normstahl Ultra.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

p4trix wrote: Thu Feb 16, 2023 6:11 pm Myślałem, że prościej niż dostroić kolejnego "pilota" raczej się nie da. Pod warunkiem, że coś takiego wymyślono i da się to dostać - bo o to głównie pytam. Raczej nie podejmę się samodzielnej budowy czegoś takiego, czy przerabiania napędu.
Dodam tylko, że tzw. przycisk dzwonkowy już mam, zatem to wejście jest zajęte.
Model napędu = Normstahl Ultra.
A nie możesz dołożyć jakiegokolwiek urządzenia przekaźnikowego z suplą i wpiąc równolegle z przyciskiem dzwonkowym? Ja przynjamniej tak mam podłączone.
YoMan

Jest to jakaś myśl. Podrzuć proszę jakieś przykłady urządzeń, bo jak napisałem na początku jestem laikiem. Z góry dzięki.

W tym moim napędzie jest minus taki, że wtyki, to są bodaj rj9 i tam to się w życiu nie podepnę (z moimi zdolnościami) - prędzej w okolicy tego dzwonka jeśli już.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Który dokładnie model?
Najlepiej podeślij też zdjęcie płyty głównej/zacisków.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Kopia27

Ja zrobiłem coś takiego. Działa doskonale. viewtopic.php?t=11079

Return to “Pomoc”