Sonoff Basic - nie wchodzi w tryb konfiguracji

Michal81

Dodawałem dzisiaj Sonoff Basic poprzez aplikację Supla na telefonie.
Urządzenie nie dodało się , nie zostało wykryte.
Od tego momentu dioda powoli miga.
Nie da się wejść w tryb konfiguracji - szybkie miganie ( nie działa 10 przyciśnięć oraz przytrzymanie 5 sekund )

Czy ktoś ma jakiś pomysł na POMOC ??

Czy przy wolnym miganiu diody ( czyli rozumiem że to szykanie sieci ) - można jakość inaczej wejść w tryb konfiguracji , lub w tryb konfiguracji poprzez http://192.168.4.1/ ??
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Wszystko zależy od tego jaki soft tam wygrałeś i jak skonfigurowałeś urządzenie.

Jeślli przycisk konfiguracyjny był poprawnie ustawiony, to powinno dać się przełączyć urządzenie w tryb konfiguracyjny.

Tak, Wlwolne miganie diody oznacza najczęściej próbę łączenia się z Wi-Fi.

Jeśli moduł nie rozgłasza własnej sieci i nie działa przełączanie przyciskiem, to pozostaje wydarzenie l wyczyszczenie pamięci flash i wgrane od nowa
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Michal81

klew wrote: Fri Feb 17, 2023 5:02 pm Wszystko zależy od tego jaki soft tam wygrałeś i jak skonfigurowałeś urządzenie.

Jeślli przycisk konfiguracyjny był poprawnie ustawiony, to powinno dać się przełączyć urządzenie w tryb konfiguracyjny.

Tak, Wlwolne miganie diody oznacza najczęściej próbę łączenia się z Wi-Fi.

Jeśli moduł nie rozgłasza własnej sieci i nie działa przełączanie przyciskiem, to pozostaje wydarzenie l wyczyszczenie pamięci flash i wgrane od nowa
Wgrałem Soft wygenerowany w GG . Zmieniłem przechodzenie w konfigurację na PRZYTRZYMANIE 5 SEKUND.
Przekaźnik leży 2 metry od rutera ...
Chciałem uniknąć ponownego softu , z nadzieją na inne rozwiązanie....
pawbuj

moduł jest uszkodzony

Return to “Pomoc”