Cześć
Po nieco ponad dwóch latach straciłem kontakt ze sterownikiem bramy. Wyłączenie zasilania oraz reset nic nie dał. Zielona dioda wolno miga. Urządzenie do wymiany czy da się coś jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
Tomek
SBW-01 padł?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wolne miganie oznacza, że urządzenie nie może się połączyć z WiFi. Coś zmieniałeś ostatnio z siecią?tomasz.nowak.net wrote: Thu Feb 23, 2023 10:36 am Cześć
Po nieco ponad dwóch latach straciłem kontakt ze sterownikiem bramy. Wyłączenie zasilania oraz reset nic nie dał. Zielona dioda wolno miga. Urządzenie do wymiany czy da się coś jeszcze zrobić?
Pozdrawiam
Tomek
Jeśli nie, to spróbuj przełączyć SBW w tryb konfiguracyjny (przytrzymaj kilka sekund przycisk config na obudowie, aż dioda zacznie szybko migać). Następnie telefonem podłącz się pod sieć WiFi emitowaną z SBW i wejdź na stronę http://192.168.4.1. Następnie zrób zrzut ekranu, tak aby było widać pole "LAST STATE".
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
tomasz.nowak.net
Po ustawieniu urządzenia w tryb konfiguracyjny nie pokazuje się sieć wifi z która pasowała by do tego urządzenia.
Z moja siecią nic nie robiłem.
-
klew
Powinna być widoczna sieć ZAMEL-SBW-01-xxxx.tomasz.nowak.net wrote: Thu Feb 23, 2023 11:00 am Po ustawieniu urządzenia w tryb konfiguracyjny nie pokazuje się sieć wifi z która pasowała by do tego urządzenia.
Jeśli nie widać, to może coś się stało z WiFi na urządzeniu. Skontaktuj się z Mirkiem z Zamela (memberlist.php?mode=viewprofile&u=1136)
Możesz też spróbować sprawdzić na innym telefonie. Mój telefon w ostatnich dniach zaczął świrować z sieciami 2.4 GHz (z reguły ich nie wykrywa i nie potrafi się z nimi połączyć). Mało prawdopodobne, abyś miał ten sam problem, ale warto sprawdzić.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Upewnij się czy aby na pewno SBW pracuje w trybie konfiguracji tj. czy z niego po chwili nie wychodzi. Dioda powinna cały czas szybko migać.
Ponadto sprawdź jakie masz napięcie na zasilaniu. Może tutaj jest jakiś problem.
Ponadto sprawdź jakie masz napięcie na zasilaniu. Może tutaj jest jakiś problem.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
tomasz.nowak.net
Tak, wychodzi z tryby konfiguracji po kilkunastu sekundach.
Wysyłam sprzęt do naprawy do Zamela. Już jestem w nimi w kontakcie.
Wysyłam sprzęt do naprawy do Zamela. Już jestem w nimi w kontakcie.
-
Bartek999
Witam,
SBW przestał się łączyć, po otwarciu napędu bramy, gdzie się znajdował zauważyłem, że dioda wcale nie świeci...
Klikałem w przycisk confing ale be reakcji (może trzeba dłużej przytrzymać)
Czy raczej urządzenie jest do wymiany (ma około 2 lat)
SBW przestał się łączyć, po otwarciu napędu bramy, gdzie się znajdował zauważyłem, że dioda wcale nie świeci...
-
klew
Próbowałeś mu zresetować napięcie?Bartek999 wrote: Wed Sep 24, 2025 10:36 am Witam,
Jeśli wstanie po resecie, to zaktualizuj mu soft.
-
Bartek999
Odłączałem zasilanie, nawet parę razy i nic to nie pomogło (dioda wcale nie świeci)