Dzień dobry
Taki dziwny problem, od. dłuższego czasu działał sobie poprawnie sterownik bramy SBW-02, sieć WiFI zrobiona na UniFI.
Dzisiaj ni z tego ni z owego, przestał być widoczny w SuplaCloud, co ciekawe, sterownik jest widoczny w lokalnej sieci i można go pingować, inne sterowniki w tej samej sieci działają bez zarzutu
SBW-02 Loguje się do sieci WiFi nie loguje się do SuplaCloud
-
stenko
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by stenko on Fri Feb 24, 2023 9:50 pm, edited 1 time in total.
2xSBW-02, 1xSBW-01, 2xROW-02, 1xROW-01, 1xMEW-01
-
stenko
Dziękuje panowie,
Spicie czasem ?
Tak firmware do aktualizacji, ale jak to mówią jestem z tych co: "Jak działa to nie naprawiaj"
Problem rozwiązany, okazało się, że na routerze drayteka, posypał ARP i dziwnie się zachowywała adresacja.
Zorientowałem się bo po którym restarcie zasilania SBW-02 (od bramy wstał) ale wyleciał MEW.
Po wyczyszczeniu ARP'a i kolejnym resecie wszystkiego łącznie z AP'kami unifi wszystko ruszyło., a je się czepiłem "niewinnego" SBW
Dziękuję za zainteresowanie tematem.
Spicie czasem ?
Tak firmware do aktualizacji, ale jak to mówią jestem z tych co: "Jak działa to nie naprawiaj"
Problem rozwiązany, okazało się, że na routerze drayteka, posypał ARP i dziwnie się zachowywała adresacja.
Zorientowałem się bo po którym restarcie zasilania SBW-02 (od bramy wstał) ale wyleciał MEW.
Po wyczyszczeniu ARP'a i kolejnym resecie wszystkiego łącznie z AP'kami unifi wszystko ruszyło., a je się czepiłem "niewinnego" SBW
Dziękuję za zainteresowanie tematem.
2xSBW-02, 1xSBW-01, 2xROW-02, 1xROW-01, 1xMEW-01