Witam
Mam problem z połączeniem do sieci Zamel - mew 01 lite.
Poprzednio rejestracja przebiegła poprawnie natomiast po wymiane routera domowego - noe mogę ponownie połączyć się z siecią zamel - mew 01 lite.
Pozostałe przekaźniki firmy zamel - do rolet działają poprawnie - wiec raczej nie jest to problem nowego routera Asus.
Może wadliwy moduł wifi w mew 01lite ?
Proszę o poradę
Nie można przyłączyć się do sieci zamel
-
billi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Ja mam podobny problem na moim telefonie od kilku dni. W zasadzie to telefon prawie nie znajduje sieci na 2.4 GHz, a jak już znajdzie, to nie może się z nią połączyć (taki sam komunikat, jak u Ciebie).billi wrote: Thu Feb 23, 2023 12:40 pm Witam
Mam problem z połączeniem do sieci Zamel - mew 01 lite.
Poprzednio rejestracja przebiegła poprawnie natomiast po wymiane routera domowego - noe mogę ponownie połączyć się z siecią zamel - mew 01 lite.
Pozostałe przekaźniki firmy zamel - do rolet działają poprawnie - wiec raczej nie jest to problem nowego routera Asus.
Może wadliwy moduł wifi w mew 01lite ?
Proszę o poradę
Spróbuj połączyć się z innego telefonu, albo z laptopa.
Możesz też sprwadzić czy tym telefonem połączysz się z innym urządzeniem, np. SRW - tylko wprowadź w tryb konfiguracji i sprawdź, czy się łączy. Jeśli też nie, to problem jest raczej po stronie telefonu, niż urządzeń, ale na 100% bym niczego nie wykluczał.
Na łączenie się z siecią emitowaną przez MEW-01, router nie powinien mieć żadnego wpływu (choć kiedyś na starszym sofcie takie problemy występowały, ale one były już poprawione).
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
To może mieć coś wspólnego z częścią moich problemów. Myślałem, że to jeden problem a tu może się okazać, że wystąpiły dwa niezależne viewtopic.php?t=12524
YoMan
-
billi
Urządzenie już raz było dodane do sieci i wszystko działało poprawnie. Po wymianie routera na nowy - noe mogę ponownie dodać urządzenia do aplikacji.
-
billi
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
piksiak
Z mojego doświadczenia przy Tendzie sieć w ogóle się nie pojawia na telefonie 
--- Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ---
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Komunikat jest dość jasny - kanał Wi-Fi używany przez MEW-01 jest też używany przez kilka innych sieci Wi-Fi w okolicy i telefon uznał to za przyczynę problemów z połączeniem.
Pierwszy raz widzę taki komunikat
Na MEW-01 nie da się zmienić kanału, także pozostają Tobie dwie opcje:
1. Przenieś MEW-01 do innej lokalizacji, gdzie nie ma tylu sieci Wi-Fi w okolicy i tam go skonfiguruj, następnie przenieś go spowrotem i uruchom - powinien się połączyć do skonifgurowanej sieci i działać poprawnie.
2. Sprawdź jakąś aplikacją w stylu "Wi-Fi analyzer" na jakim kanale jest MEW-01 i jakie sieci korzystają z tego samego kanału. Jeśli jest tam Twoja domowa sieć, to po prostu ją wyłącz na chwilę i spróbuj ponownie skonfigurować MEW. Jeśli masz w sieci jakieś "repeatery Wi-Fi", albo cokolwiek z wieloma Access Pointami Wi-Fi (mesh, itp.) to każdy z tych urządzeń emituje osobną sieć Wi-Fi, więc tłok w "eterze" może być duży.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Mi Iphone też niekiedy świeruje przy konfoguracji urządzeń, a to przełącza sam sieć bo w tej z urzadzenia sypie komunikatem brak dostępu do internetu, niekiedy jakieś inne błedy które powodują jedynie stratę czasu.
Nie lepiej i szybciej wiząść PC i skonfogurować to w minuty ?
Nie lepiej i szybciej wiząść PC i skonfogurować to w minuty ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023