Podłączenie SBW-02 do nice spin 23
-
rysiek1971
Czy tak powinno wyglądać połączenie
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Zbyszch
Witam, duże dzięki bo z wykorzystaniem tego wątku udało mi się podłączyć z sbw-02 z brama garazowa nice Spin.
Natomiast mam pytanie dodatkowe czy w ramach takiego zestawu jak wyżej jest możliwość w jakiś sposób sygnalizowania zamkniętej bramy tak jak mam na urządzeniu z Wi-Fi od nice gdzie jest podpięty do łączony Kabel INT bez montowania kontaktronu.
Natomiast mam pytanie dodatkowe czy w ramach takiego zestawu jak wyżej jest możliwość w jakiś sposób sygnalizowania zamkniętej bramy tak jak mam na urządzeniu z Wi-Fi od nice gdzie jest podpięty do łączony Kabel INT bez montowania kontaktronu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Do SBW-02 nie potrzebny jest Nice INT ponieważ SBW-02 radzi sobie bez tej przejściówki. Niemniej jednak Nice Spin nie ma wyjścia OGI przez co odczytywanie stanu otwarcia bezpośrednio z automatyki bramy nie jest możliwe. Ewentualnie możesz sprawdzić jak się zachowuje wyjście FLASH (w zależności od tego czy brama jest otwarta/zamknięta to powinno być tam napięcie lub nie) ale z tego co kojarzę raczej wynik testu będzie negatywny.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Zbyszch
W instrukcji wyglada ze Flash po konfiguracji powinien pokazac otwarta bramę.
Zakładając ze uda mi się to skonfigurować jak powinienem podłączyć kable pomiędzy flash i sbw?
Ok nie ma tematu! Udało się! Przeprogramowanie Flash na L1 i podpięcie tak samo jak kontaktron! W ustawieniach supla tylko zaznaczyć odwrotna logikę żeby ikony pokazywało dobrze!… I gra i buczy!!!!
Zakładając ze uda mi się to skonfigurować jak powinienem podłączyć kable pomiędzy flash i sbw?
Ok nie ma tematu! Udało się! Przeprogramowanie Flash na L1 i podpięcie tak samo jak kontaktron! W ustawieniach supla tylko zaznaczyć odwrotna logikę żeby ikony pokazywało dobrze!… I gra i buczy!!!!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
mdi87
Mam nice spin bez kontaktronu ale sbw 01 chyba, jak będzie problem mogę tam jutro zajrzeć.
-
malin
Prawy zacisk STOP to + , lewy zacisk PP to - jest tu 29V po podłączeniu SBW 02 napięcie spada do 4,9v i sbw02 nie wstaje o co chodzi? sprawdziłem SBW02 na innym osobnym zasilaczu i działa. O co chodzi ? Jak podłączyć ? Czemu nie wstaje ?