Supla + RWE Smarthome (teraz innogy-smarthome)

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Ryrzy

Witam,
Kilka lat temu dostałem 3 takie zestawy od rodziny z niemiec
Image

Wszystko działa super, termostaty na kaloryferach + wyłączniki, harmonogramy itp ale skonczyl mi sie dostep mobilny do tego (nie bede oplacal euro zeby to znow dzialalo), dziala jesli jestem w lanie wiec to tez nie jest wielki problem. Ale czy może da się zrobić jakiś most miedzy centralką a suplą ? Sam dostep z innych aplikacji niz oryginalna jest mozliwy, sa apki do tego wiec zalogowac sie na centralke mozna w jakis sposob (pewnie ssh, nie sprawdzalem jeszcze). Spore forum na ten temat: http://www.innogy-smarthome-forum.com/f ... ntwicklung

Chętnie bym wymienił wyłączniki na sonoffy w domu, ale brakuje mi bardzo temostatów w supli, te by były super jakby się dało okiełznać komunikacje (rf 868mhz bodajże)

Pozdrawiam
Ryrzy
Ryrzy

up
tak, nie, moze, spadaj :) ?
z tego wszystkiego najbardziej zalezy mi na termostatach, które są na prawde fajne. Włączniki to docelowo przerobi się na sonoffy :) (moze nawet do tej obudowy wejdą).
kris.gie
Has thanked: 1 time

Myślę, że wiele osób przeczytało wątek, osobiście nie mam bladego pojęcia jak to ogarnąć. Najwidoczniej nikt jeszcze tego nie rozgryzł.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zakładam, że jest to raczej zamknięty projekt i koszt dostania się do środka będzie nieproporcjonalny do korzyści. Oczywiście mówię to w kontekście tego co jest do zrobienia obecnie w innych obszarach i wykorzystaniu innych możliwości.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Ryrzy

dzięki za odpowiedz :) no cóż, może kiedyś ;)

btw. znalazlem binding dla OpenHAB2 i powiem Wam że nawet to działa :) może to jest jakaś alternatywa, zebrać Suple i moje RWE w OpenHABie :)

Return to “Pomysły i koncepcje”