Pushover obecnie ktoś ogarnia

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mmiikk wrote: Thu Mar 09, 2023 8:33 pm Czy mogę skonfigurować tu powiadomienie ze jeśli na czujniku ikea który mam w supli zanieczyszczenie przekroczy 100 to mi da wiadomosc? Czy tylko zmiana stanu przekaźnika?
Pewnie zależy od typu kanału i tego, czy ten typ jest obsługiwany w skryptach. Pewnie jest obsługiwany, ale lepiej sprawdź.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

klew wrote: Thu Mar 09, 2023 8:49 pm
mmiikk wrote: Thu Mar 09, 2023 8:33 pm Czy mogę skonfigurować tu powiadomienie ze jeśli na czujniku ikea który mam w supli zanieczyszczenie przekroczy 100 to mi da wiadomosc? Czy tylko zmiana stanu przekaźnika?
Pewnie zależy od typu kanału i tego, czy ten typ jest obsługiwany w skryptach. Pewnie jest obsługiwany, ale lepiej sprawdź.
W supli zanieczyszczenie jest widziane jako temperatura ;), wiec co mam ustawić w GG tego czujnika zeby robil powiadomienie pushover?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

mmiikk wrote: Fri Mar 10, 2023 7:40 am
klew wrote: Thu Mar 09, 2023 8:49 pm
W supli zanieczyszczenie jest widziane jako temperatura ;), wiec co mam ustawić w GG tego czujnika zeby robil powiadomienie pushover?
Powiadomienia z urządzenia wymagają softu GG skompilowanego z powiadomieniami. Nigdy tego nie używałem, więc nie wiem jak to wygląda, ale na pewno w trybie konfiguracyjnym będą odpowiednie opcje do wpisania.

Natomiast ja pisałem o powiadomieniach pushover wysyłanych przez skrypty scripts.supla.io. Tam tworzysz scenę wyzwalaną zmianą stanu. Wpisujesz odpowiedni warunek temperatury i w akcjach ustawiasz wysłanie powiadomienia.

Przykładowo ja mam scenę, która wysyła mi powiadomienia, gdy ktoś wrzuci list do skrzynki pocztowej.
(1) to "wyzwalanie w oparciu o stan kanału"
(2) to "warunek wykonania"
(3) to akcja, czyli wysłanie powiadomienia
scena powiadomienie.png
Przy termometrze jakoś inaczej dobiera się do stanu. W tej chwili nie pamiętam i musiałbym szukać, więc pewnie możesz samemu spróbować poszukać "skrypty temperatura" na forum.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
maly_13

ok działa źle wkleiłem key
a czy można na jednym np. wemosie zrobić dwa różne powiadomienia ?
w użyciu: supla, nettemp...
Basmar

Można miliony.
Nowa scena w skryptach i po temacie.
Warunki sceny to klucz do sukcesu

W powiwdmomiech można nawęd todac link bezpośredni do wykonania akcji.

Np. Temperatura w domu poniżej xC włączyć ogrzewanie?
I link bezpośredni do uruchomienia pieca itp.
No i cały plan spalił na panewce :cry:

Return to “Pomoc”