Node mcu, widać w cloud, nie widać w telefonie

gizmo

Witajcie,
Spróbowałem sił w uruchomieniu esp.. Udało mi się wygenerować bin przez stronę, wgrać, wrzuciłem dane do supli, widzę płytkę na stronie clouda, ale za cholerę nie w telefonie....Czytałem jakieś posty, że może lokalizacja pomylona itp, ale posprawdzałem n razy i za cholerę na aplikacji tego nie widzę. W cloudzie mam że urzadzenie jest połaczone, wszystkie 3 ( mam jeszcze dwa liczniki MEW01) sa w tej samej lokalizacji. Możecie mnie naprowadzić co jeszcze może być nie tak? Pozdr.
kurus

Masz coś pod płytkę podłączone przekaźnik czujnik itp? Bo jeśli płytka bez zniczego to w aplikacji nie będzie widoczne, wejdź na stronę urządzenia i chociaż dla testu coś dodaj jeśli nie masz.
gizmo

Przeszło mi to przez myśl, po zalogowaniu dałem 4 przekaźniki... 4 przyciski i one wire.. Póki co płytka goła, dopiero będę robić doktorat gdzie co podłączyć...
gizmo

Oki, udało się :) problem był w tym, że były dodane przekaźniki czy tam termometr ale nie były podane adresy/gpio. Początki bywają trudne.. :) Pozdrawiam i dzięki za czas.

Return to “Pomoc”