Jakoś ostatnio pewnie z miesiąc może dwa przypomniało mi się ze może i bym założył loratap do kotlowni i garażu. Generalnie tych rolet praktycznie nie używam zawsze są otwarte. Tak sobie ostatnio patrze i aż nie dowierzałem zrobiłem skrina i w ramach ciekawostki wstawiłem. Soft od Lukfud jak w pozostałych.klew wrote: Sun Mar 05, 2023 11:20 am Ten czas pracy, to jakieś błędy, tak?
Na jakich modułach to się stało?
Mesh i "Czas pracy" urządzeń
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
https://pietras-81.aqi.eco/
Na pewno jakieś błędy.klew wrote: Sun Mar 05, 2023 11:20 am Ten czas pracy, to jakieś błędy, tak?
Na jakich modułach to się stało?
U mnie pacjent to wemos d1 mini + ds18b20. Co jakiś czas, co jakieś 3min, zrywa połączenie i w apce widać na sekundę kreski.
Nie mam do tego fizycznego dostępu, bo bym go zaktualizował i poobserwował jak to się będzie na nowszym sofcie zachowywać.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Lechu_
- Has thanked: 1 time
Ja mam podobne problemy. W tej chwili mam Suple na Deco M4. Unifi czeka na założenie i uruchomienie ale próbowałem już przełączać urządzenia między obiema sieciami i też miałem zrywanie czasów połączenia. Do tego u mnie jest nawet problem z siecią LAN i zawieszaniem ładowan stron www czy np. wiadomości/filmików na YT/FB (na LTE wszystko ok). Znajomy podpowiedział mi że miał takie problemy jak miał telefon Xiaomi. Teraz kiedy mój Xiaomi działa tylko na LTE to czasy połączeń są liczone w dniach ale w sieci są dalej dwa inne Xiaomi. Szczerze to pozostaje mi tylko pełne uruchomienie sieci na Unifi, może odrębną sieć dla Supli a telefony,tv inne na drugiej sieci i przy dalszych próbkach ściągnięcie serwisanta od dostawcy internetu. Moduły mam Zamela i GUI Generic i kilka na multiboard. Może tych urządzeń jest za dużo (ok 30) już sam nie wiem ale nie jest to normalne żeby sięc w domu działała tak niestabilnie
Wszystko zmieniło się kiedy założyłem Deco M4 i dostawca zmienił mi router bo stary umarł a mam światłowód więc przepustowość miała być bardzo dobra.
-
mdi87
To całe unifi którzy tak wszyscy polecają to sieć budowana na kablu ? Nie ma nic z typowego mesh?
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
W unii AP możesz łączyć kablem, albo meshem (jeśli nie masz możliwości podłączenia przewodem, bo przewód jest lepszy, pewniejszy i szybszy).mdi87 wrote: Tue Mar 14, 2023 5:12 pm To całe unifi którzy tak wszyscy polecają to sieć budowana na kablu ? Nie ma nic z typowego mesh?
Natomiast nie ma to większego wpływu na jakość połączenia wifi klientów, poza tym że backhoul na kablu będzie nieco lepszy.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
mdi87
Czyli posiada dedykowane radio do komunikacji 5ghz ?
-
klew
Unifi posiada wiele produktów na Wi-Fi. Każdy ma swoją specyfikę i cechy, więc najłatwiej by było gdybyś sprawdził dokumentację konkretnego urządzenia.
Te, które mam w domu, pracują na 2,4 i na 5 GHz. Mogą stawiać wiele sieci równocześnie.
-
mdi87
Wszystkie masz przewodowo ? Jeśli bezprzewodowo to jak idzie komunikacja przez 5hgz zapewne ?klew wrote: Wed Mar 15, 2023 8:13 amUnifi posiada wiele produktów na Wi-Fi. Każdy ma swoją specyfikę i cechy, więc najłatwiej by było gdybyś sprawdził dokumentację konkretnego urządzenia.
Te, które mam w domu, pracują na 2,4 i na 5 GHz. Mogą stawiać wiele sieci równocześnie.
-
klew
Ja mam dwa AP podłączone przewodowo.mdi87 wrote: Wed Mar 15, 2023 2:14 pm Wszystkie masz przewodowo ? Jeśli bezprzewodowo to jak idzie komunikacja przez 5hgz zapewne ?
Backhoul radiowy robią one na 5 GHz
-
mdi87