Sterownik rolet Supla SRW-01 i puszka instalacyjna 60mm

Sterownik rolet
korr95

Witajcie,

Tak jak w temacie potrzebuje (jakimś cudem) upchać SRW-01
Do puszki instalacyjnej o przekątnej fi 60 (standard puszka).
Macie może jakiś pomysł, sposób jak pacjenta bezpieczne upchać w tak zwyczajnej puszce czy przerabienie czegoś w ścianie będzie konieczne🙈? Mam nadzieję że nie. Mieszkanie po remoncie od developera i zamarzyło mi się do rolet zewnętrznych zamontować suple i generlanie ok, działa jak należy po podłączeniu ale okazuje się że jednak większym wyczynem będzie to opchać w puszce 🙈
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Jeśli głębokość puszki to 60mm i masz tam jeszcze w niej łączone przewody to może być ciężko bez podkuwania w ścianie.
Możesz wyciąć i wyrwać dno puszki, a potem podkuć na tyle żeby się wszystko zmieściło. Zastosuj też złączki Wago i przewód typu linka do podłączenia zasilania do SRW-01 i klawiszy.
Druga opcja, jeśli nie chcesz tak rzeźbić, to kup młodszego/mniejszego mSRW-01
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Duch__
Been thanked: 6 times

Na pewno przewody typu linka pomogą rozwiązać część problemu. Do podłączenia samych klawiszy wystarczy przekrój 0.75mm2.
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Do puszki standardowej fi 60 nie masz szans bez pogłębiania otworu pod dnem puszki.
Ja dodatkowo, jeśli to możliwe, staram się tak pogłębić otwór, żeby móc włożyć moduł "na sztorc" .
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Pytanie tylko, czy grubość ściany (jeśli jest to ścianka działowa) pozwoli na takie pogłębienie bez ryzyka powstania pęknięć ściany po drugiej stronie.

Ps. @Goral64, serwujesz w stopce jakiś obrazek, ale go nie widać. Chyba tylko Ty go widzisz :mrgreen:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
korr95

Postanowiłem, w związku że jest to zakup świeży, zwrócę tę dwa moduły sprzedawcy (mam takie prawo) i kupie droższy ale zarazem mSRW-01 który z tego co widzę na zdjęciach powinien zmieścić się w puszce :) to są generalnie nie ścianki działowe tylko konstrukcyjne gdyby coś, od zewnątrz jest jeszcze steropianu dużo itd więc ciężko byłoby zniszczyć ściankę :) ale ale wolę to rozwiązać bezinwazyjnie
Goral64

Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 26, 2023 9:14 am Ps. @Goral64, serwujesz w stopce jakiś obrazek, ale go nie widać. Chyba tylko Ty go widzisz :mrgreen:
Dzięki, że ktoś w końcu po kilku tygodniach to zauważył i mnie poinformował :D

Image
kurus

Jeśli do twojej puszki wejdzie moduł tak jak na zdjęciu to wszystko się zmieści, to jest właśnie puszka 60mm
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Goral64

kurus wrote: Sun Mar 26, 2023 3:26 pm Jeśli do twojej puszki wejdzie moduł tak jak na zdjęciu to wszystko się zmieści, to jest właśnie puszka 60mm
Tak, Ø 60, ale ważna też jest głębokość puszki. Są puszki płytsze i głębsze. Ja mam u siebie (dom 20 lat) puszki płytkie, do których niestety nie wchodzi żaden normalny moduł Zamela z kablami, łączkami i bebechami łącznika/gniazda. Dlatego albo dokuwam pod dnem puszki minimum 2 cm, albo wstawiam nowsze puszki, głębsze (podobne jak na twoim obrazku).

Image
Goral64

Robert Błaszczak wrote: Sun Mar 26, 2023 9:14 am Ps. @Goral64, serwujesz w stopce jakiś obrazek, ale go nie widać. Chyba tylko Ty go widzisz :mrgreen:
A teraz?

Image

Return to “ZAMEL SRW-01”