Sterowanie pompą ciepłą Panasonic T-CUP

wojcik.jak

Hej,

Może jesteście w stanie mi podpowiedzieć jak zrobić sterowanie termostatem tradycyjnym że było smart :)

Obecnie mam termostat pokojowy taki jak na poniższym zdjęciu, jest to najprostszy model Panasonic. Termostat jest bez napięciowy.

Czy możecie mi coś doradzić, zaproponować co można by zastosować w zamian za w/w termostat?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Wiedziałem, następny zainfekowany..... suplozą :P Do rzeczy: po pierwsze czym ten termostat steruje, czego oczekujesz że ma być "smart"? Chcesz widzieć temperatury? Sterować urządzeniem poprzez WIFI?
djalex

Tu masz dedykowane fabryczne rozwiązanie https://www.aircon.panasonic.eu/PL_pl/a ... art-cloud/
wojcik.jak

djalex wrote: Tue Apr 04, 2023 10:42 am Wiedziałem, następny zainfekowany..... suplozą :P Do rzeczy: po pierwsze czym ten termostat steruje, czego oczekujesz że ma być "smart"? Chcesz widzieć temperatury? Sterować urządzeniem poprzez WIFI?

Ta choroba jest straszna :) Termostat tylko steruje temperaturą w domu. I tylko to chciałem odzwierciedlić na Supli. Jak temperatura spadnie poniżej x stopni to zewrzyj obwód i tyle. Chce np. wyjeżdżając na kilka dni obniżyć temperaturę w domu do np 17 stopni i zdalnie podnieść dzień przed powrotem do np 22.
djalex

Generalnie Supla jeszcze nie wspiera oficjalnie termostatów, pozostaje rozwiązanie DIY np to: https://en-forum.supla.org/viewtopic.php?p=49377#p49377 Osobiście polecam jednak rozwiązania dedykowane, pewniejsze i skrojone na miarę ;)

Return to “Ogólna dyskusja”