ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW LEW-02 :)

Mirek Tok

Zgłaszam się na kolejnego chętnego na testy Monitora który użył bym do monitorowania instalacji CO lub domu który wynajmuje 😁😁 .Jeden monitor energii Mew-01Lite już posiadam i jestem mega zadowolony 😁😁💥💥💥💥
Taziff

Chętnie przetestował bym LEW-02 jako licznik zużycia energii przez klimatyzację która w lato ładnie chłodzi pomieszczenia, a w zimę ładnie je ogrzewa. Posiadam instalację PV więc fajnie by było wiedzieć kiedy należy już ograniczać użycie klimatyzatora bo nadprodukcja się kończy :)
klimasstudio

Łoooo areszcie super rozwiązanie. Chętnie bym przetestował działanie modułu w instalacji 1-fazowej. Mam miejsce gdzie niestety nie mogę wyłączyć zasilania. Dorzucił bym tego LEW-a i testował :]
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
kris.sg
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

To i ja zgłaszam się na testy :)
Idealnie by pasował do mojej nowej rozdzielni, gdzie będzie mierzył ile pobiera mój warsztacik majsterkowicza 8-)
■Rpi4(m.2) Supla Cloud, Scripts ■Rpi3(sd) SD: 6x MI ATC, 1x W.S.
ROLETY_V3 x12 ■SWITCH_DUAL x4 ■GATE_MODULE_V3 x1 ■SOCKET_SSR x1 ■SMOKE_MODULE x1
SONOFF_TOUCH x4 ■YUNSCHAN x1 ■STAITCASE_DIMMER x1 ■MEW-01 x2 ■mROW-02 x1 ■LEW-01 x1
POW_R2 x2 ■SP111 x3
asmax

Z chęcią przetestuję dla moich klimatyzatorów (w tym jednego kanałowego). Jest też pompa głębinowa z falownikiem, także LEW i ją mógłby zmonitorować ;) Na testy LEW-01 się nie załapałem, to może na te się załapię.
rav.b

Jeżeli bym otrzymał LEW-02 do testów zamontowałbym go jako urządzenie do monitorowania pracy kolektorów słonecznych. Sterownik owego zestawu nie umożliwia żadnego monitorowania, myślę że monitorowanie poboru prądu przez pompkę obiegową będzie dawało informację czy instalacja pracuje i ewentualnie jak pracuje ze względu na wielkość poboru prądu.
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 1x INW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
Crazyplate

Jako mieszkaniec bloku i użytkownik jednofazowej instalacji elektrycznej oczekiwałem na produkt tego typu.
Niesamowicie złożyło się, że premiera LEW-02 zbiegła się w czasie z narodzinami mojego synka.
Dzięki temu monitorowi energii chciałbym mierzyć ile prądu zużywa młody :lol:
Dawid84

Tez chętnie bym przetestował, mieszkam w kamienicy instalacja jedno fazowa, wkońcu dowiedziałbym się ile zużywają dzieciaki i akwarium. Bo w domu odwieczna rozmowa że największe koszta generuje akwarium i dzieciaki. Także zgłaszam się do testów :D :D :D
Pozdrawiam
Dawid
nonflammable

Zgłaszam się do testów ;)
Moduł będzie służył do monitorowania poboru prądu przez domową szafę typu "Rack" ze sprzętem sieciowym, NVR, NAS, Raspberry itp.
[edit]
lub małej fotowoltaiki (do 800W) na mikroinwerterze.
Last edited by nonflammable on Mon May 15, 2023 8:14 pm, edited 1 time in total.
Redzi

Ja na pewno jak się nie dostanę do testów to kupię, mam kilka "zabawek" waszych, podoba mi się to środowisko Supli. Aktualnie używam monitora trzyfazowego w domu działa już 3 rok, mam jeszcze dwa garaże jeden z zasilaniem trójfazowym (gdzie muszę kupić MEW-01) i jednofazowym. Mam tam internet i sterowanie bramami za pośrednictwem waszych urządzeń. Obecnie montuję monitoring i szukam rozwiązania na zasilanie jednofazowe. W dobrym momencie został stworzony LEW-02. Ciekawe jak będzie sobie radził w garażu gdzie skoki temperatur są od -10 do 35 stopni i różną wilgotnoścą.

Return to “Nowości”