Mam włącznik sonoff touch z GG wygenerowany z opcja wyzwalacza akcji jednak nie przypisywałem mu żadnej akcji w cluod bo jest to póki co niepotrzebne i chyba nigdy nie będzie, obsługa AT w nim jest wiec na wyrost.
Kiedy załączam światło włącznikiem (nie z aplikacji) mimo braku przypisania AT mam wrażenie mam opóźnienie, a przeciez ne musi czekac na klejny klik bo w cloudze go nie ma, wiec jak to działa?
Mimo braku AT w cloud czeka na kolejny klik przez zadany czas 0,45s?
Ustawienia modułu są standardowe.
Czyli jeśli chce żeby włącznik natychmiast reagował, musze ustawić mu multikliki i hold na jakas minimalna wartość 0,01s ,
Czy pomoże tylko wygenerować nowy soft bez AT?
Włącznik będzie uruchamiany tez z innego zewnętrznego przycisku przez jego AT ale sam nie będzie generował AT
Działanie włącznika kiedy nie ma przypisanego AT
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Dlatego przycisk czeka, bo jest jakaś akcja ustawiona na 10x kliknięć.
Na Zamelach to działa inaczej ze względu na kompatybilność wsteczną z rozwiązaniami sprzed AT.
Na nowej bibliotece tego starego zachowania nie dodawałem.
Na Zamelach to działa inaczej ze względu na kompatybilność wsteczną z rozwiązaniami sprzed AT.
Na nowej bibliotece tego starego zachowania nie dodawałem.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Gitman
Sprawdziłem u siebie, czasy muliticlick i holds ustawia się tylko dla AT gdy nie ma przypisanego żadnego AT do danego przycisku ten reaguje natychmiast nawet gdy ten przycisk jest używany do przełączania w tryb konfiguracji
Chociaż ja mam ustawione przejście do trybu konfiguracji nie 10 wciśnięć tylko przytrzymanie 5s spróbuj tak ustawić i zobacz jak działa
Chociaż ja mam ustawione przejście do trybu konfiguracji nie 10 wciśnięć tylko przytrzymanie 5s spróbuj tak ustawić i zobacz jak działa
Zmieniłem na 5 sek, ale nie widzę wielkiej różnicy, i dochodzę do wniosku ze chyba nie chodzi tu o moduł a to czym to steruje, Mianowice lampa zintegrowana led, możliwe ze ona sama mam lekkie opóźnienie.