Problem Supla cloud
-
tgaweda
Cześć, mam bardzo ciekawą sytuację od wczoraj około godziny 19 - Supla cloud pokazuje mi, że wszystkie urządzenia mam "Rozłączone" a mogę nimi bez problemu sterować poprzez aplikację na smartfonie (zielone kropki wskazują na połączenie). Nie działa też Restful API a przez to termostat na supla.fracz.com. Nie widzę żadnych podobnych postów na forum. Czy to dotyczy tylko mnie?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pykaman
Też tak mam od wczoraj wieczorem. U mnie da się sterować światłem w ogrodzie i bramą(dwa oddzielne sonoffy) Natomiast nowopodpiety 4ch nie działa. Mimo że kropki w API są zielone, dioda na urządzeniach pali się ciągłym światełkiem więc połączenie w siecią jest. Ale to może wina konfiguracji bo późno już było jak robilem.
-
tgaweda
Reset routera nie pomaga. Moduły łączą się z internetem przez ten sam router przez który łączy się smartfon i da się nimi sterować. Moim zdaniem problem leży gdzieś po stronie svr6.supla.org.
-
Jeki87
No tak coś dziś nie tak z serwerem svr6.supla.org.
Czasem app nie loguje się na serwer wiesza się ,czasem jest ok
Reset rutera nie pomaga
Czasem app nie loguje się na serwer wiesza się ,czasem jest ok
Reset rutera nie pomaga
-
QLQ
No chlopaki coś psują. U mnie też j/w. Sterowanie domen częściowo działa ale w Cloud są wszystkie rozłączone.
Ja mam svr5.
Ja mam svr5.
Last edited by QLQ on Mon Nov 27, 2017 5:25 am, edited 1 time in total.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
tekbar
Potwierdzam, dziś po południu zauważyłem problem, gdy nie mogłem otworzyć bramy. Jednak warto wozić pilot 
Także korzystam z svr6.supla.org
Także korzystam z svr6.supla.org
-
wojtas567
A dziś svr1 chyba padł?
bo nic nie ma
bo nic nie ma
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
godz 12 u mnie wszystko działa
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Na svr5 i svr6 były domyślnie ustawione zbyt małe limity dla kolejki połączeń przychodzących stąd tymczasowe problemy.
Już powinno być wszystko OK. (Przybyło nagle dużo urządzeń na tych maszynach i przytkało się trochę)
Na svr1 dzisiaj najprawdopodobniej były prowadzone jakieś prace ze strony OVH i rano był niedostępny przez 16min.
Wydaje mi się, że to pokłosie ostatnich awarii w OVH ponieważ głównie w nowy OVH restartuje poszczególne maszyny. Pewnie jeszcze stabilizują infrastrukturę.
Już powinno być wszystko OK. (Przybyło nagle dużo urządzeń na tych maszynach i przytkało się trochę)
Na svr1 dzisiaj najprawdopodobniej były prowadzone jakieś prace ze strony OVH i rano był niedostępny przez 16min.
Wydaje mi się, że to pokłosie ostatnich awarii w OVH ponieważ głównie w nowy OVH restartuje poszczególne maszyny. Pewnie jeszcze stabilizują infrastrukturę.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.