Mam problem z połączeniem elementów wykonawczych z domową sieią WiFi- po skończonej konfiguracji wyświetlają się dane przekaźnika a na dole informacja: brak połączenia z siecią. Problem ewidentnie leży po stronie sieci, tyle, że jako laik nie bardzo wiem co i jak powinienem sprawdzić. Będę wdzięczny za pomoc.
Ps. Sprawdzałem te przekaźniki i na trzech innych routerach działają bezproblemowo.
Brak połączenia z siecią
-
Łukasz Tomala
Tak, router pracuje tylko na częstotliwości 2,4ghz
-
Łukasz Tomala
Router to D-Link DIR-825, a odbiorniki które próbuję połączyć to sonoff r2mini oraz basic r3
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
1. Przełącz urządzenie w tryb konfiguracji, połącz się z siecią Wi-Fi emitowaną przez urządzenie i wejdź na stronę http://192.168.4.1. Co masz w Last state?
2. Sprawdź, czy na routerze nie brakuje adresów DHCP lub czy router ma ograniczenia w ilości podłączonych urządzeń.
2. Sprawdź, czy na routerze nie brakuje adresów DHCP lub czy router ma ograniczenia w ilości podłączonych urządzeń.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Łukasz Tomala
Witam, sprawdzilem komunikat last state -okazało się, że nie mogłem się połączyć ponieważ klient podał bledne hasło do wifi..... wstyd się przyznać, że nie zacząłem od tak podstawowej czynności jak połączenie się z siecią, ale cóż.. na przyszłość bede o tym pamiętał, dziękuję za pomoc!Robert Błaszczak wrote: Tue Apr 25, 2023 5:07 am 1. Przełącz urządzenie w tryb konfiguracji, połącz się z siecią Wi-Fi emitowaną przez urządzenie i wejdź na stronę http://192.168.4.1. Co masz w Last state?