sterowanie czujnikiem temperatury
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Juz nie pamientam ale trafiłem gdzieś na temat że sonoff basic ma separacje. Przeciesz w srodku jest transformator. Ja używałem chyba z dwa lata sonoffa z ds w akwarium i nic się nie stało. Ale czy miał szczęście czy było to bezpieczne nie powiem. Może ktoś raz na zawsze wypowiedział się jak to jest z tym sonoff basic.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Przepraszam, ale faktycznie zdaje się że basic ma trafo i separację.
A odnośnie weryfikacji, czy do danego urządzenia produkcji chińskiej można bezpiecznie podłączać czujniki zewnętrzne, to wystarczy sprawdzić "neonówką" przełączając na przemian N i L, czy na masie czujnika nie pojawi się faza.
Co do DS, to nie używam tych czujników, ale jeśli metalowa osłona (rurka) jest połączona z masą czujnika, to w takim przypadku należy uważać.
A odnośnie weryfikacji, czy do danego urządzenia produkcji chińskiej można bezpiecznie podłączać czujniki zewnętrzne, to wystarczy sprawdzić "neonówką" przełączając na przemian N i L, czy na masie czujnika nie pojawi się faza.
Co do DS, to nie używam tych czujników, ale jeśli metalowa osłona (rurka) jest połączona z masą czujnika, to w takim przypadku należy uważać.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Gitman
metalowa rurka jest tylko osłoną i nie ma połączenia z czujnikiem chyba że przez przypadek