Cześć
Mam na mieszkaniu zainstalowane przez dewelopera sterowanie roletami jak niżej:
Zamel SRP-03 1 szt. jako sterownik centralny.
Zamel SRP-01 - 5 szt. Jako załączanie lokalne.
Chcę mieć możliwość sterowania tymi roletami zdalnie (Supła WiFi)
Czy da się to zrobić? W sensie zamienić na moduły Wi-Fi
Z góry dzięki za info
Zamel SRP-03 +SRP-01 na SRW-01
-
[email protected]
To dobra wiadomość
Tylko jak,…
w SRP-03 mam wejście na tradycyjny łącznik rolet. Czy przy RNW-01 tez mogę tradycyjny przycisk rolet podłączyć?
Tylko jak,…
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Zamiast SRP-03 jak dasz RNW to różnica taka że podpinasz do niego tylko łącznik, te przewody które wychodzą z SRP-03 (z OUT) nie będą już potrzebne ponieważ dalej sygnał idzie już po wifi. Teoretycznie można by zostawić SRP-03 do sterowania centralnego ale przy poszczególnych łącznikach lokalnych musiałby być założony dodatkowo separator sygnału. Tylko pamiętaj że jeśli będziesz korzystał z publicznych serwerów supli to w przypadku braku internetu to nie będzie działać. Teraz masz sterowanie lokalne plus radiowe (bardziej pewne niż sterowanie przez chmurę). Jak już się pakować w koszty to albo dołożyć EFC-02 i wtedy pozostaje dalej po staremu plus możliwość sterowania przez smartfona z tymże Exta Free ma minus w postaci komunikacji jednokierunkowej albo przejście na Exta Life z kontrolerem EFC-01 i pełna dwukierunkość
-
[email protected]
Jeśli przejdę na EXTRA life z centralka 2-kierunkową to:
1) wystarczy mi tylko jak będę mogl sterować centralne roletami lokalnie i bezprzewodowo. Indywidualnie załączanie rolet może zostać sterowanie lokalne, nie musi być bezprzewodowo.
2) który odbiornik EXTRA life do puszki moge zastosować aby sterowanie centralne było załączane lokalnie i bezprzewodowo wraz żeby zostawic przy roletach obecne moduły SRP-01?
1) wystarczy mi tylko jak będę mogl sterować centralne roletami lokalnie i bezprzewodowo. Indywidualnie załączanie rolet może zostać sterowanie lokalne, nie musi być bezprzewodowo.
2) który odbiornik EXTRA life do puszki moge zastosować aby sterowanie centralne było załączane lokalnie i bezprzewodowo wraz żeby zostawic przy roletach obecne moduły SRP-01?
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Przecież takie wymagania zapewnia Ci obecny układ to po co to zmieniać?[email protected] wrote: Wed Apr 26, 2023 5:57 am 1) wystarczy mi tylko jak będę mogl sterować centralne roletami lokalnie i bezprzewodowo. Indywidualnie załączanie rolet może zostać sterowanie lokalne, nie musi być bezprzewodowo.
SRP-01 to sterownik przewodowy i nie da się nim indywidualnie sterować bezprzewodowo[email protected] wrote: Wed Apr 26, 2023 5:57 am Jeśli przejdę na EXTRA life z centralka 2-kierunkową to:
-
[email protected]
djalex wrote: Wed Apr 26, 2023 8:55 amPrzecież takie wymagania zapewnia Ci obecny układ to po co to zmieniać?[email protected] wrote: Wed Apr 26, 2023 5:57 am 1) wystarczy mi tylko jak będę mogl sterować centralne roletami lokalnie i bezprzewodowo. Indywidualnie załączanie rolet może zostać sterowanie lokalne, nie musi być bezprzewodowo.
SRP-01 to sterownik przewodowy i nie da się nim indywidualnie sterować bezprzewodowo[email protected] wrote: Wed Apr 26, 2023 5:57 am Jeśli przejdę na EXTRA life z centralka 2-kierunkową to:
Doprecyzuje o co mi chodziło:
Obecny układ zapewnia mi jednokierunkowa komunikacje jak kolega wspomniał powyżej. Nie nam możliwości stałego adresu IP. Zostaje wi fi lub EXTRA life
Chce wymienic tylko sterownik centralny SRP-03 na taki który po kablu 2 żyły centralnie załączy SRP-01x 5 sztuk