Dzien Dobry.
Mam taki problem z Pushover na Iphone. Jeśli coś zmieniam na cloud wysyła mi powiadomienia na Pushover że brama zamknieta.
W załączniku screnny.
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Pushover - problem
-
alexlukasz
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
arkadiusz.kuznik
W wyzwalaniu wpisz to co masz w warunku, a warunek zostaw pusty
-
calypsoo
Witam, mam podobny problem z Pushover na iOS (powiadomienia po każdym zaniku Wifi, zmianie w Cloud). Czy zmiana ustawień: "W wyzwalaniu wpisz to co masz w warunku, a warunek zostaw pusty" zadziała u mnie jeżeli mam założone na bramach kontaktrony informujące o zamknięciu/otwarciu/otwarciu 50% ? Wiem, że są już powiadomienia bezpośrednio z Supla ale te z Pushover nie mają ograniczeń (ilość) i mają priorytet "Pilne". Aktualne ustawienia Sceny to:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
calypsoo
Jest szansa żeby ktoś podpowiedział jak to ogarnąć ?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Nie mam iOS'a, żeby to potestować ale dodatkowo nie wiadomo jaki masz soft, jakie urządzenie, pod jakie gpio podłączone (może przy odświeżaniu idzie stan wysoki na gpio), czy sterowane wysokim czy niskim, czy otrzymujesz oba powiadomienia (otwarcie i zamknięcie czy tylko jeden, który) ... etc.
YoMan
-
calypsoo
Reakcje w SUPLA działają, ale mimo to chce mieć jeszcze przez jakiś czas z Pushover. Pushover też wysyła powiadomienia poprawnie ale chodzi o to aby nie wysyłał przy zaniku WiFi, po zmianach w SUPLA Cloud itppzygmunt wrote: Mon Jul 24, 2023 11:39 am Użyj "rekacji" przy czujniku otwarcia bezpośrednio na cloud.supla.org
-
calypsoo
iOS 16.5.1(c) , SBW-02 , powiadomienia z Pushover o zamknięciu/otwarciu wysyłane są poprawnie chodzi o ustawienie sceny w taki sposób abym nie otrzymywał powiadomień po każdym zaniku prądu, WiFi, czy zmianie w Supla Cloud.YoMan wrote: Mon Jul 24, 2023 11:49 amNie mam iOS'a, żeby to potestować ale dodatkowo nie wiadomo jaki masz soft, jakie urządzenie, pod jakie gpio podłączone (może przy odświeżaniu idzie stan wysoki na gpio), czy sterowane wysokim czy niskim, czy otrzymujesz oba powiadomienia (otwarcie i zamknięcie czy tylko jeden, który) ... etc.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Temat wałkowany wiele razy w kontekście bramy, skryptów i pushover, np. tutaj:
viewtopic.php?p=119270#p119270
viewtopic.php?p=119270#p119270
Najlepsze suple dla Twojego domu