Sonoff Touch 3 kanałowy

User avatar
shimano73
Posts: 2000
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Post

Właśnie , tego się najbardziej obawiam, że będą się jakoś zakłócać . Pozostaje rzeźbić własny projekt po i2c
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
User avatar
wojtas567
Posts: 2219
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

Zrobić na jednym module esp lub małym arduino
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
shimano73
Posts: 2000
Joined: Sun Feb 28, 2016 12:27 pm
Location: Orzesze

Post

Problem w tym , ze mam dwa zestawy po 3 rolety . Już od dluzszego czasu pracuje nad ukladem z jednym u esp i pcf8574 ale brak wiedzy i czasu uniemożliwiają ukończenie ☹️
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)
User avatar
Lector
Posts: 1468
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań

Post

Jakby co, to tu są dobre ceny https://www.banggood.com/search/ejlink.html
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://www.youtube.com/@3D_Lamp.Photos
Kaktus
Posts: 10
Joined: Wed Aug 01, 2018 4:26 pm

Post

Niedługo wychodzi nowa wersja. Wygląda ciekawie ;)
Image
soren
Posts: 164
Joined: Mon Jun 04, 2018 7:36 am

Post

Moze ktoś podać działający link do softu do sonoff touch 3
soren
Posts: 164
Joined: Mon Jun 04, 2018 7:36 am

Post

Proszę dalej o udostępnienie mi tego softu, poważnie nikt nie ma i musze kupować gotowce na allegro......
gigilio
Posts: 36
Joined: Sun Mar 10, 2019 7:48 pm
Location: Chorzów

Post

Linki wygasły ...: :roll:
Prawdopodobienstwo jest zerowe że wygrasz miliona jak nie wyślesz kuponu totolotka...
Bolsport
Posts: 6
Joined: Sun Sep 19, 2021 10:39 am

Post

Czy da się ustawić sonoff touch tak aby ledy przycisków świeciły ciągle mocno niezależnie od naciśnięcia przycisku?? Jeśli tak to proszę podpowiedzcie gdzie i jak to zrobić.
Mam sonoff touch 3 ustawiony tak że dwa przyciski wywołują tylko akcje na innym sonoff, a jeden przełącza przekaźnik.
User avatar
wojtas567
Posts: 2219
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Post

Bolsport wrote: Sun Apr 30, 2023 12:26 pm
Mam sonoff touch 3 ustawiony tak że dwa przyciski wywołują tylko akcje na innym sonoff, a jeden przełącza przekaźnik.
Z tego właśnie powodu słabiej świecą

Ustaw przekaźniki i zobacz czy będą świecić prawidłowo, tylko wtedy będą Ci klikać.
Wydaję mi się, że nie da się tego obejść bez ingerencji w ścieżki do ledów.
Pozdrawiam
Wojtek

Return to “Sonoff Touch”