Witam wszystkich
Zakupiłem ZAMEL SBW-02 i chciałbym podłączyć do bramy wjazdowej NICE RB600. Z tym że za bardzo mi to nie wychodzi w podłączaniu kabli. To tego dokupiłem również kontraktor aby widzieć na aplikacji stan bramy. Był bym bardzo wdzięczny jak by mi ktoś doradził jak podłączyć.
Pozdrawiam
Jak podłączyć zamel sbw-02
-
stachu1979
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Basmar
Czy możesz wysłać zdjęcie pokazujące Zamel oraz jak kabeli idą do kontrolera bramy?
Co do kontaktronów polecam 2 sztuki, jedna na połowiczne otwarcie druga na całkowite otwarcie, bardzo sie to przydaje
Dzwoń na whatasapp:
+353851539926
porowadzę za rączkę, co gdzie jak i kiedy.
pozdr.
Marcin
Co do kontaktronów polecam 2 sztuki, jedna na połowiczne otwarcie druga na całkowite otwarcie, bardzo sie to przydaje
Dzwoń na whatasapp:
+353851539926
porowadzę za rączkę, co gdzie jak i kiedy.
pozdr.
Marcin
No i cały plan spalił na panewce 
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie potrzebujesz kontatronów.
viewtopic.php?p=72684#p72684
A1 - lewy SbS
A2 - prawy STOP
11 i 14 pod SbS
IN1 pod jeden z zacisków OGI (sprawdź eksperymentalnie)
viewtopic.php?p=72684#p72684
A1 - lewy SbS
A2 - prawy STOP
11 i 14 pod SbS
IN1 pod jeden z zacisków OGI (sprawdź eksperymentalnie)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
stachu1979
Witam
Podłączyłem wszystko jak kolega Pzygmunt doradził. Niestety brama nie otwiera ani nie zamyka. Tylko słychać jak pika SbS.
Podłączyłem wszystko jak kolega Pzygmunt doradził. Niestety brama nie otwiera ani nie zamyka. Tylko słychać jak pika SbS.
-
stachu1979
Witam
Problem bramy rozwiązany
Okazało się że problem robił domofon
A dokładnie funkcja otwierania bramy w domofonie
Wypiołem kabel od sbs wejście +
Teraz pytanie czy ten kabel można podpiąć gdzie indziej
Na drugim wejściu sbs (prawa strona) jest podpięty elektrozaczep od furtki
A co do pikania to robi to zamel sbw-02.
Problem bramy rozwiązany
Okazało się że problem robił domofon
A dokładnie funkcja otwierania bramy w domofonie
Wypiołem kabel od sbs wejście +
Teraz pytanie czy ten kabel można podpiąć gdzie indziej
Na drugim wejściu sbs (prawa strona) jest podpięty elektrozaczep od furtki
A co do pikania to robi to zamel sbw-02.
-
stachu1979
Witam
Sorki ze tak późno odpisuję (praca)
Kabel który odłączyłem to ten zaznaczony na zdjęciu na niebiesko. On był od domofonu funkcja otwierania bramy. Później odłączyłem kabel ten zaznaczony na zdjęciu na czerwono. Przestał mi działać elektrozaczep we furtce.
Chodź to trochę było dziwne bo kabel tam nie idzie a nie zwróciłem uwagi na to czy domofon działa (brak jednej fazy)
Generalnie odpięte kable podłączyłem pod open. Różnica jest taka że na domofonie przyciskem mogę tylko otworzyć lub zatrzymać brame a nie idzie zamknąć.
Ale wydaje mi się to nie istotne bo przecież komuś otwieram bramę który przetnie wiązkę fotokomórki i wtedy się zamknie.
Sorki ze tak późno odpisuję (praca)
Kabel który odłączyłem to ten zaznaczony na zdjęciu na niebiesko. On był od domofonu funkcja otwierania bramy. Później odłączyłem kabel ten zaznaczony na zdjęciu na czerwono. Przestał mi działać elektrozaczep we furtce.
Chodź to trochę było dziwne bo kabel tam nie idzie a nie zwróciłem uwagi na to czy domofon działa (brak jednej fazy)
Generalnie odpięte kable podłączyłem pod open. Różnica jest taka że na domofonie przyciskem mogę tylko otworzyć lub zatrzymać brame a nie idzie zamknąć.
Ale wydaje mi się to nie istotne bo przecież komuś otwieram bramę który przetnie wiązkę fotokomórki i wtedy się zamknie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
stachu1979
Witam
Brama zaczęła po dwóch dniach znowu wariować
Zrobiłem pomiar ale nie wiem czy dobrze.
Z jednej strony od centralki nice odłączyłem i połączyłem kable ze sobą a z drugiej strony odłączyłem od domofonu i podłączyłem do kabli od miernika. Miernik pokazał 005 i piszczał. Nie jestem elektrykem i nie wiem czy takie wskazania powinny być. Wcześniej zrobiłem test miernika. Jak widać na zdjęciu były same zera i miernik piszczał.
Brama zaczęła po dwóch dniach znowu wariować
Zrobiłem pomiar ale nie wiem czy dobrze.
Z jednej strony od centralki nice odłączyłem i połączyłem kable ze sobą a z drugiej strony odłączyłem od domofonu i podłączyłem do kabli od miernika. Miernik pokazał 005 i piszczał. Nie jestem elektrykem i nie wiem czy takie wskazania powinny być. Wcześniej zrobiłem test miernika. Jak widać na zdjęciu były same zera i miernik piszczał.