Brak modułu w Cloud

MW1

Witam
Mam problem z dodaniem Sonof THR320. Niby się dodaje, rozgłasza sieć a nie pojawia się w Cloud. Nie zmienia się też status diody na module. Źle wygenerowany plik czy coś robię źle?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Duch__
Been thanked: 6 times

Na samym serwerze włącz "Rejestracja aktywna"
MW1

Jestem zielony, ale nie aż tak. To nie to.
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Sam generowałeś firmware I wgrywałeś do sonoffa?
Czy przy generowaniu uczyłeś szablonu dla tego urządzenia?
Może trzeba wprowadzić go w tryb konfiguracyjny I wszystko postawiać?
MW1

Generowałem, później użyłem szablonu. Bez efektu
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Wejdź w tryb konfiguracyjny i zobacz ostatni status
MW1

W większości przypadków po zmianie konfiguracji brak połączenia czasami zainicjowany. Efekt ten sam.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

MW1 wrote: Sun May 07, 2023 7:12 pm W większości przypadków po zmianie konfiguracji brak połączenia czasami zainicjowany. Efekt ten sam.
Pokaż zrzut ekranu z urządzenia w trybie konfiguracyjnym.

Upewnij się, że urządzenie jest w zasięgu sieci Wi-Fi, którą konfigurujesz, oraz że ta sieć Wi-Fi pracuje w paśmie 2,4 GHz (a nie 5 GHz, które nie jest obsługiwane przez ESP).
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
MW1

5g wyłączone na ruterze. Na pewno jest w sieci. Przy różnych plikach ani razu nie świeciła dioda wi-fi, za każdym razem świeci podłączenie do zasilania, nie zawsze miga dioda czerwona chociaż i tak rozgłasza sieć. Przy dodawaniu do Cloda czasami nie przestaje szybko pulsować, nigdy nie świeciła w sposób ciągły tylko wolniej miga. Przekaźnik na module zadziałał tylko ze trzy razy po naciśnięciu przycisku.
Przy wgraniu z repozytorium na GUI pokazuje że nie nie wszystkie funkcje będą działać, lub mogą to robić źle.
Żeby moduł rozgłaszał sieć musi być podłączony do 230V.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

MW1 wrote: Mon May 08, 2023 8:00 pm 5g wyłączone na ruterze. Na pewno jest w sieci. Przy różnych plikach ani razu nie świeciła dioda wi-fi, za każdym razem świeci podłączenie do zasilania, nie zawsze miga dioda czerwona chociaż i tak rozgłasza sieć. Przy dodawaniu do Cloda czasami nie przestaje szybko pulsować, nigdy nie świeciła w sposób ciągły tylko wolniej miga. Przekaźnik na module zadziałał tylko ze trzy razy po naciśnięciu przycisku.
Przy wgraniu z repozytorium na GUI pokazuje że nie nie wszystkie funkcje będą działać, lub mogą to robić źle.
Żeby moduł rozgłaszał sieć musi być podłączony do 230V.
LAST STATE pokazuje "zainicjowany", to znaczy, że nawet nie próbował się do Wi-Fi łączyć.
Niestety nie wiem jak to jest w GG ogarnięte, więc może ktoś inny pomoże.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomoc”