Pomiar temperatury za pomocą linków bezpośrednich

Gitman

No racja nie spojrzałem na datę posta :mrgreen:
petione

A ja mam pytanko. Wkleiłem link bezpośredni do najnowszego GG dotyczący temperatury i wilgotności - wszystko ładnie działa. Ale jak tylko zarejestrowałem to samo urządzenie na konto znajomego (chciałem się podzielić temperaturą i wilgotnością ze znajomym) to niestety już brak wskazania wartości. Inne funkcjonalności urządzenia oczywiście działają poprawnie na koncie znajomego.

Czy linki bezpośrednie mają jakieś ograniczenia dotyczące kont? Nadmienię że wklejając link w różnych przeglądarkach, oknach prywatnych itp. wszystko jest OK.
Gitman

nie rejestrujesz urządzenia na koncie znajomego tylko wysyłasz mu link bezpośredni
petione

Gitman wrote: Wed May 10, 2023 10:00 am nie rejestrujesz urządzenia na koncie znajomego tylko wysyłasz mu link bezpośredni
Nie zrozumieliśmy się, wgrałem GG do nowego Sonoffa, wprowadziłem adresy serwera ze swojego konta w stronie konfiguracyjnej GG, poustawiałem przekaźniki, dodałem odczyt temperatury po linku bezpośrednim i wszystko działało. Następnie znajomy założył sobie swoje konto Supla, wprowadziłem jego dane do modułu i link przestał działać a reszta jak przekaźniki działa dalej OK.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

petione wrote: Wed May 10, 2023 10:32 am
Gitman wrote: Wed May 10, 2023 10:00 am nie rejestrujesz urządzenia na koncie znajomego tylko wysyłasz mu link bezpośredni
Nie zrozumieliśmy się, wgrałem GG do nowego Sonoffa, wprowadziłem adresy serwera ze swojego konta w stronie konfiguracyjnej GG, poustawiałem przekaźniki, dodałem odczyt temperatury po linku bezpośrednim i wszystko działało. Następnie znajomy założył sobie swoje konto Supla, wprowadziłem jego dane do modułu i link przestał działać a reszta jak przekaźniki działa dalej OK.
Zrób na próbę odczyt jakiegoś linku z konta kolegi.

Może macie różne serwery Supli i może to skutkuje innym zużyciem pamięci RAM przy takiej konfiguracji (np. ESP mając połączenie do servera X i robiąc drugie połączenie do serwera X, zużywa mniej pamięci, niż robiąc połączenie do dwóch różnych serwerów).
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “GUI Generic”