Sonoff SV Napęd Nice alto 100

piotr.konieczny1983

Witam wszystkich użytkowników, jestem tu nowy i chciałbym zacząć zabawę z SUPLA. Też chciałbym dowiedzieć się od bardziej zaawansowanych użytkowników w temacie paru informacji. Jak na razie kompletuje sprzęt głównie to Sonoff. Pierwsze moje pytanie tak ja w tytule, czy Sanoff SV zadziała z centralką Nice alto 100?, wiem ze tam polecany jest Zamel SBw-01. Kupiłem SV na test ale jeszcze nie dotarł, wiem że z napędem Horman E4 supermatic będzie działać bo taki napęd mam w garażu. I czy sonoff ogólnie jest o wiele gorszy od Zamel ? Chodzi mi o zasięg i stabilność działania ?
Gitman

W działaniu niczym sie nie różni ale będziesz musiał go przerobić na przekaźnik bez potencjałowy w przeciwnym razie po zalączeniu przekaźnika będziesz miał takie napięcie na wyjściu jak na wejściu i jeszcze trzeba pamiętać że sonoff zasilany jest DC w przeciwieństwie do SBW który jest AC/DC.
piotr.konieczny1983

Dziękuje za odpowiedź, tak wiem zę trzeba wylutować dwa rezystory i mostek na wejściu, Tylko się zastanawiam jak w tym sterowniku Nice podłączyć żeby nie narobić szkód, czy dobrze myśle ?

Image
Gitman

Jeśli podłączasz pod sbs to jest ok tylko pamiętaj żeby nie podłączać zasilania ac do sonoffa bo go uszkodzisz.

Return to “Pomoc”