Planuje zainstalować bramę przesuwną wykorzystując moduł Supli, chce korzystać też z funkcji furtki, do tego potrzebuje dwukanałowy sterownik Supli? Czy mając silnik FAAC da się wykorzystać lampkę czy inny moduł do informowania otwarcia bramy (w tym furtki)? Jeden z czujników chciałem wykorzystać do czujnika skrzynki pocztowej.
I teraz pytanie jaki wideo domofon byłby najlepszy do integracji z supla i Google Home? Da się to jakoś fajnie ogarnąć, aby stworzyć jeden dobry system sterowania tym?
Domofon zgody z supla i Google Home
-
Sk_uter
- Has thanked: 1 time
Wiem o co tym, to mogę ustawić jako 2x brama tylko chodzi o to, aby brama się otwierała na metr zamiast całej + cała jako brama wjazdowa.
Napęd to FAAC 740, czy zadziała on bez kontraktonow?
Chodzi mi o integrację, aby ktoś mógł kliknąć domofon czy dzwonek i od razu miałbym pogląd z kamerki + możliwość otwarcia bramy, furtki
Napęd to FAAC 740, czy zadziała on bez kontraktonow?
Chodzi mi o integrację, aby ktoś mógł kliknąć domofon czy dzwonek i od razu miałbym pogląd z kamerki + możliwość otwarcia bramy, furtki
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
viewtopic.php?p=74150#p74150
Jak ustawisz funkcję bramy to musisz mieć elektrozaczep z pamięcią z uwagi na krótki czas załączenia przekaźnika.
Jak ustawisz funkcję bramy to musisz mieć elektrozaczep z pamięcią z uwagi na krótki czas załączenia przekaźnika.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Sk_uter
W tym schemacie wykorzystane są 2 kanały i 2 czujniki:
To 2 kanały dla bramy i furtki?
A po co 2 czujniki? Czy napęd ma w sobie osobne wykrywanie czujnika otwarcia furtki i osobno bramy?
To bez elektrozaczepu się nie uda? Ja myślałem, że to napęd tym steruję i ustawie się na jaką odległość ma otworzyć funkcję furtki i to wszystko
To 2 kanały dla bramy i furtki?
A po co 2 czujniki? Czy napęd ma w sobie osobne wykrywanie czujnika otwarcia furtki i osobno bramy?
To bez elektrozaczepu się nie uda? Ja myślałem, że to napęd tym steruję i ustawie się na jaką odległość ma otworzyć funkcję furtki i to wszystko
-
Gitman
Dobrze myślałeś @pzygmunt ma cały czas na myśli osobną furtkę a nie opcję furtki w bramie
potrzebny moduł z dwoma kanałami, jeden do furtki drugi do bramy i jeden czujnik
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Dokładnie jak wyżej. Faac ma osobny impuls na otwarcje oraz tz. funkcję furtki czyli otwarcje kawalek bramy. Dajesz coś z dwoma przekaznikaki i po problemie. Jak chcesz jeszcze skrzynkę to może warto jakiś modul deuprzekaznikowy plus piny do krancowrk. Przykład na fotce.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
pzygmunt
Zgadza się, myślałem to osobnej furtce.Gitman wrote: Tue May 16, 2023 7:55 pm Dobrze myślałeś @pzygmunt ma cały czas na myśli osobną furtkę a nie opcję furtki w bramiepotrzebny moduł z dwoma kanałami, jeden do furtki drugi do bramy i jeden czujnik
-
Sk_uter
Okey czyli dwukanałowy moduł Supli wystarczy bez dodatkowych elektrozaczepów?
Tylko po co wykorzystane są 2 czujniki? Czy napęd bramy ma osobne czujniki otwarcia bramy częściowej aby wykorzystać do furtki?
Bo chciałem drugi czujnik wykorzystać do czujnika poczty, ale jeśli są potrzebne 2 czujniki to dołożę drugi moduł 1 kanałowy do czujnika skrzynki pocztowej.
A co z domofoenm? Co można podłączyć, aby sterować tym wszystkim?
Tylko po co wykorzystane są 2 czujniki? Czy napęd bramy ma osobne czujniki otwarcia bramy częściowej aby wykorzystać do furtki?
Bo chciałem drugi czujnik wykorzystać do czujnika poczty, ale jeśli są potrzebne 2 czujniki to dołożę drugi moduł 1 kanałowy do czujnika skrzynki pocztowej.
A co z domofoenm? Co można podłączyć, aby sterować tym wszystkim?
-
pzygmunt
Po to by widzieć w aplikacji 3 stany. Otwarte, Zamknięte i Częściowo otwarte. Z jednym czujnikiem będziesz widział bramę otwartą lub zamkniętą. Do poprawnego działania wystarczy jeden czujnik.Sk_uter wrote: Wed May 17, 2023 7:10 am Tylko po co wykorzystane są 2 czujniki? Czy napęd bramy ma osobne czujniki otwarcia bramy częściowej aby wykorzystać do furtki?