Problem z konfiguracją pushover.

Huba_Buba

Witam, mam problem z ustawieniem pushover. Chciałbym otrzymywać powiadomienia o otwartej bramie lecz nigdzie nie widzę takiej opcji. Jedynie w zakładce inne znajdują się ustawienia pushover lecz one nic nie wnoszą. Screenshot z tych ustawień dołączony jest w załączniku. Ponadto w zakładce krańcówki również brak jest opcji ustawienia pushover. Przeglądając internet znalazłem że kiedyś wyglądało to zupełnie inaczej. Wchodząc na przykład w ustawienia krańcówek można było od razu ustawić pushover.
Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Basmar

Huba_Buba wrote: Tue May 16, 2023 4:08 pm Witam, mam problem z ustawieniem pushover. Chciałbym otrzymywać powiadomienia o otwartej bramie lecz nigdzie nie widzę takiej opcji. Jedynie w zakładce inne znajdują się ustawienia pushover lecz one nic nie wnoszą. Screenshot z tych ustawień dołączony jest w załączniku. Ponadto w zakładce krańcówki również brak jest opcji ustawienia pushover. Przeglądając internet znalazłem że kiedyś wyglądało to zupełnie inaczej. Wchodząc na przykład w ustawienia krańcówek można było od razu ustawić pushover.
Pozdrawiam
Najpierw trzeba założyć konto i najlepiej ustawić powiadomienia po przez Skrypty Supla.

Zgłaszam się na ochotnika do pomocy
No i cały plan spalił na panewce :cry:
Huba_Buba

dziękuje za odpowiedź. Czyli jednak nie ma rozwiązania takiego jak kiedyś aby nie używać skryptów? Zastanawiam się po co w ustawieniach Gui Generic jest opcja włączenia pushover skoro nie działa
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jest. Musisz kupić w sklepie Google / AppStore aplikację Pushover, założyć konto i wszystko odpowiednio skonfigurować.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Basmar

Robert Błaszczak wrote: Tue May 16, 2023 4:55 pm Jest. Musisz kupić w sklepie Google / AppStore aplikację Pushover, założyć konto i wszystko odpowiednio skonfigurować.
Tak jak napisał Robert, można pominąć skrypty i bezpośrednio wysyłać powiadomienia z Twojego urządzenia , jak padnie wszystko trzeba od nowa skopiować.

Osobiście wolę skrypty, ponieważ jest do nich dostęp z chmury a nie tylko z domu.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Obecnie trwają prace nad powiadomieniami w Supli, które będą działały bez pushover i będzie można je wysyłać z urządzenia lub ustawić w cloud.
Jeśli się komuś bardzo nie spieszy, to wg mnie warto poczekać
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Huba_Buba

Robert Błaszczak wrote: Tue May 16, 2023 4:55 pm Jest. Musisz kupić w sklepie Google / AppStore aplikację Pushover, założyć konto i wszystko odpowiednio skonfigurować.
Tylko w jaki sposób to skonfigurować? Nie wiem gdzie to ustawić.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Huba_Buba wrote: Tue May 16, 2023 8:10 pm
Możesz np. przeszukać forum, już były takie informacje.
Pietras81
Been thanked: 1 time

Huba_Buba wrote: Tue May 16, 2023 8:10 pm
Na przykładzie poczty ale też 2 krancowki dwa warunki
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
Basmar

klew wrote: Tue May 16, 2023 6:09 pm Obecnie trwają prace nad powiadomieniami w Supli, które będą działały bez pushover i będzie można je wysyłać z urządzenia lub ustawić w cloud.
Jeśli się komuś bardzo nie spieszy, to wg mnie warto poczekać
3mamy za słowo :-)

Return to “Ogólna dyskusja”