Mam dodatkowe pytanie :
Ile urządzeń może być widocznych w jednej lokazlizacji , mam jeden LIW i dwa MEW 01 i nie chce mi się dołączyć kolejny MEW. Czy to normalne ?
Lokalizacja w Supla
-
amuslugi
W zalaczeniu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
amuslugi
W tym żółtym polu powinna znajdować się tylko nazwa sieci WIFI ? A nie jakieś opisy o ostatnim statusie ?
Jak może być przyczyna , ze nie znajduje tej sieci ? Mój telefon się do niej loguje i zasięg sieci jest ok
Jak może być przyczyna , ze nie znajduje tej sieci ? Mój telefon się do niej loguje i zasięg sieci jest ok
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sprawdź, czy sieć pracuje na paśmie 2,4 GHz.amuslugi wrote: Thu May 18, 2023 8:13 pm W tym żółtym polu powinna znajdować się tylko nazwa sieci WIFI ? A nie jakieś opisy o ostatnim statusie ?
Sieci 5 GHz nie współpracują z większością urządzeń do automatyki domowej.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Basmar
Polski sprzęt z niemieckim WiFi się nie dogada.

Tam już pewnie tylko 5GHz i WiFi 6
Tam już pewnie tylko 5GHz i WiFi 6
No i cały plan spalił na panewce 
A nie jest tak, że jak jest samo 5GHz to WiFi6 nie zrobisz?
Ustal czy Twoja sieć Wi-Fi pracuje na paśmie 2,4GHzamuslugi wrote: Thu May 18, 2023 8:13 pm ...
Przy wpisywaniu nazwy sieci i hasła, klawiatury w telefonach lubią dodawać na końcu spacje.
Przejdź przez kreator jeszcze raz i zwróć na to uwagę.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Basmar
To co napisałem to lekki sarkazm.lesny8 wrote: Sat May 20, 2023 10:28 pmA nie jest tak, że jak jest samo 5GHz to WiFi6 nie zrobisz?Ustal czy Twoja sieć Wi-Fi pracuje na paśmie 2,4GHzamuslugi wrote: Thu May 18, 2023 8:13 pm ...
Przy wpisywaniu nazwy sieci i hasła, klawiatury w telefonach lubią dodawać na końcu spacje.
Przejdź przez kreator jeszcze raz i zwróć na to uwagę.
Kolega jest w Niemczech, tak przynajmniej wskazuje sieć komórkowa.
W Unifi 6 można jednocześnie nadawać tą samą sieć (SSID) na 2.4, 5, 6, oraz 60 GHz.
Możliwe, że router jest tak skonfigurowany, że 2.4 GHz ma inne SSID a 5 GHz inne, jest to praktykowane w routerach WiFi od dostawców internetu.
W takiej sytuacji Zamel nie wykryje sieci is się nie połączy do puki smartphone nie będzie podłączony do sieci 2.4 GHz.
5Ghz może i szybsze, może i więcej kanałów ale w budynkach ze skomlikowana struktura ścian nie sprawdza się. Przy rozbudowanych sieciach, gdzie jest sporo AP z tym samym SSID, wyłączam 5 i 6 GHz bo roaming jest gorszy i w trakcie używania wifi calling gdzy osoba wykonującą połączenie telefoniczne przemieszcza się połączenie zrywa się ze względu na długi czas nawiązania połączenia z kolejnym AP.
Ot taka mała dygresja.
Pozdr
No i cały plan spalił na panewce