Dlaczego nie działają widgety?

User avatar
klew
Posts: 8677
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

matrix0606 wrote: Fri May 05, 2023 5:26 pm Jeszcze dorzucę co dzisiaj zauważyłem.
Pomimo ustawień baterii w smartfonie dla Supli bez ograniczeń to wciąż jest tak, że raz działają widgety a raz nie.
Dodatkowo zauważyłem, że w przypadku widgetu pełnego otwarcia bramy widget działa poprawnie za pierwszym razem. Później już tylko wyświetla się informacja, że wykonano, ale brak akcji. Wprost z aplikacji działa raz za razem.
Ciekawostka, widget otwarcia furtki działa raz za razem (tu akurat wykorzystywany do otwarcia połowy bram, tzw opcja furtki)
Dla otwarcia bram jest gdzieś jakiś interwał korzystania ustawiony?
Bramy mają polecenia "otwórz", "zamknij", "otwórz/zamknij".
Apka używa tego ostatniego i on zawsze daje impuls na bramę.
Pozostałe opcje wymagają sprawnie działającego czujnika otwarcia i nic nie robią gdy stan bramy jest taki jak polecenie (czyli gdy brama jest otwarta i dasz otwórz, to nic się nie stanie)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

klew wrote: Fri May 05, 2023 7:03 pm Bramy mają polecenia "otwórz", "zamknij", "otwórz/zamknij".
Apka używa tego ostatniego i on zawsze daje impuls na bramę.
Pozostałe opcje wymagają sprawnie działającego czujnika otwarcia i nic nie robią gdy stan bramy jest taki jak polecenie (czyli gdy brama jest otwarta i dasz otwórz, to nic się nie stanie)
No to albo się nie rozumiemy, albo coś jest przeoczone. Zobacz na film.
Klikanie na widget otwarcia furtki, ta reaguje zawsze.
Klikając na widget OTWÓRZ/ZAMKNIJ bramę na widgecie nie zawsze działa a w apce działa za każdym kliknięciem. W przypadku uruchamiania bramy proszę słuchać przekaźnika, bo z apki w tej wersji płytki nie ma opcji podglądu na diodzie sygnalizacyjnej.
https://youtu.be/4SeVHq2ymmo
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
User avatar
klew
Posts: 8677
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

matrix0606 wrote: Fri May 05, 2023 8:59 pm
klew wrote: Fri May 05, 2023 7:03 pm Bramy mają polecenia "otwórz", "zamknij", "otwórz/zamknij".
Apka używa tego ostatniego i on zawsze daje impuls na bramę.
Pozostałe opcje wymagają sprawnie działającego czujnika otwarcia i nic nie robią gdy stan bramy jest taki jak polecenie (czyli gdy brama jest otwarta i dasz otwórz, to nic się nie stanie)
No to albo się nie rozumiemy, albo coś jest przeoczone. Zobacz na film.
Klikanie na widget otwarcia furtki, ta reaguje zawsze.
Klikając na widget OTWÓRZ/ZAMKNIJ bramę na widgecie nie zawsze działa a w apce działa za każdym kliknięciem. W przypadku uruchamiania bramy proszę słuchać przekaźnika, bo z apki w tej wersji płytki nie ma opcji podglądu na diodzie sygnalizacyjnej.
https://youtu.be/4SeVHq2ymmo
Na pewno wybrałeś dobrą opcję przy tworzeniu widgeta?
Screenshot_2023-05-06-06-29-18-12_51725a65de50bc7853eb07931b07554c.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

klew wrote: Sat May 06, 2023 4:31 am Na pewno wybrałeś dobrą opcję przy tworzeniu widgeta?
No człowiek całe życie się uczy. Nie wiedziałem, że to ma taki wpływ.
A przy tworzeniu widgetu furtki nie musiałem tego wybierać.
Dzięki. Jak zwykle pomoc nieoceniona.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

Dopiero dziś wziąłem się za widgety.
I wszytko super ale... Zawsze jest jakieś 😁
Nie dało by się dodać opcji regulacji "przezroczystości" tła?
Strasznie oczojebnie to wygląda na ekranie głównym. 😜
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

bulek68 wrote: Mon May 22, 2023 11:42 pm Dopiero dziś wziąłem się za widgety.
I wszytko super ale... Zawsze jest jakieś 😁
Nie dało by się dodać opcji regulacji "przezroczystości" tła?
Strasznie oczojebnie to wygląda na ekranie głównym. 😜
Włącz tryb ciemny w fonie. Będzie ciemniej.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

matrix0606 wrote: Thu May 25, 2023 5:04 pm Włącz tryb ciemny w fonie. Będzie ciemniej.
Zaproponowałeś rozwiązanie typu użyj szkła miast papieru toeletowego 😂

Mniejsza o to.
Od momentu w którym zacząłem używać widgetow aplikacja zaczęła mi świrować i ciągle się wiesza przy próbie jej otwarcia. Ktoś jeszcze tak ma?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mtcz
Posts: 30
Joined: Tue Sep 27, 2022 12:34 pm

Post

Ja tak mam. Z tym że aplikacja nie załącza się tylko gdy chwilę wcześniej kliknę widget aby go odświeżyć. Po kliknięciu "zamknij" najczęściej zaczyna działać poprawnie. Telefon POCO X3 PRO
User avatar
bulek68
Posts: 453
Joined: Thu Feb 08, 2018 6:51 pm
Location: Podkarpackie

Post

mtcz wrote: Wed May 31, 2023 6:05 am Ja tak mam. Z tym że aplikacja nie załącza się tylko gdy chwilę wcześniej kliknę widget aby go odświeżyć. Po kliknięciu "zamknij" najczęściej zaczyna działać poprawnie. Telefon POCO X3 PRO
Dokładnie tak się dzieje jak opisałeś.
Huawei i p30 pro

Return to “Ogólna dyskusja”