Cześć wszystkim.
Mam problem z mROWkiem i czujnikiem ruchu. Podłączam wszytko zgodnie ze sztuka czujka ruchu się załącza na przewodzie L’ przychodzi faza, a wejście w module się nie aktywuje(nie ważne co jest ustawianie jako przycisk w trybie konfiguracyjnym). Nawet przy próbie wyzwolenia wejścia na krótko krótkim przewodem też nie reaguje. Czujnik ruchu najbardziej prosty z wyjściem przekaźnikowy.
Ktoś może ma jakiś pomysł ?
mROW-02 + czujnik ruchu
-
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Na 192.168.4.1 typ wejścia powinno być ustawione jako "MOTION SENSOR". Nie zalecamy wejścia IN3 do tego zadania.
Czujnik musi przy włączeniu musi dostarczyć na INx tą samą fazę z której zasilany jest ROW.
Upewnij się też czy na cloud.supla.org przypadkiem nie ustawiłeś jakiegoś wyzwalacza akcji który nadpisuje lokalny przekaźnik.
Czujnik musi przy włączeniu musi dostarczyć na INx tą samą fazę z której zasilany jest ROW.
Upewnij się też czy na cloud.supla.org przypadkiem nie ustawiłeś jakiegoś wyzwalacza akcji który nadpisuje lokalny przekaźnik.
-
pzygmunt wrote: Fri May 26, 2023 7:41 pm Na 192.168.4.1 typ wejścia powinno być ustawione jako "MOTION SENSOR". Nie zalecamy wejścia IN3 do tego zadania.
Przemku mówimy o miniaczu nie o ROW-02m.
Próbowałem już wszystkich możliwości ustawień w trybie konfiguracji. Moduł w CLOUD jest czysty nie ma żadnych wyzwalaczy.
-
Jeśli nie reaguje na krótko, to raczej uszkodzony mROW.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Ale jak odepnę fazę z czujnika to reaguje normalnie.Robert Błaszczak wrote: Fri May 26, 2023 7:52 pm Jeśli nie reaguje na krótko, to raczej uszkodzony mROW.
-
Czy aby na 100% czujka ruchu ma na obwodzie wyjściowym standardowy przekaźnik? Podaj typ tej czujki.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Tak już sprawdzałem nawet słychać jak cyka. Ale jutro wejdę na drobinę i spisze.Robert Błaszczak wrote: Fri May 26, 2023 7:57 pm Czy aby na 100% czujka ruchu ma na obwodzie wyjściowym standardowy przekaźnik? Podaj typ tej czujki.
-
Czy aby na 100% masz to podłączone w ten sposób:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Sorry...tematy mi się pomieszały.
-
Wejścia w mROW-02 mogą być sterowane z N lub z L. Może ten czujnik ruchu daje N-kę, gdy czujka nie jest aktywna?
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?