Sonoff gdzie wpiąć kontaktron
-
[email protected]
chce wykorzystać sonoff-a Basic do sterowania bramą z wykorzystaniem kontraktonu do potwierdzenia położenia bramy, i szukam wskazówek jak to ogarnąć.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Tutaj masz wątki dotyczące basica: viewforum.php?f=28[email protected] wrote: Wed Jun 14, 2023 11:00 am chce wykorzystać sonoff-a Basic do sterowania bramą z wykorzystaniem kontraktonu do potwierdzenia położenia bramy, i szukam wskazówek jak to ogarnąć.
Pamiętaj, że basic nie ma izolacji i nie jest zalecany do automatyki bramowej. Robisz to na własną odpowiedzialność i masz świadomość, że może się pojawić 230V tam gdzie nie powinno i narobić krzywdy
YoMan
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sonoff Basic nie jest dobrą opcją.[email protected] wrote: Wed Jun 14, 2023 11:00 am chce wykorzystać sonoff-a Basic do sterowania bramą z wykorzystaniem kontraktonu do potwierdzenia położenia bramy, i szukam wskazówek jak to ogarnąć.
On jest zasilany z 230 V, ma wyjście z potencjałem 230 V. Ingerancja w elektronikę (przecinanie ścieżek) to proszenie się o kłopoty.
Jeśli chcesz Sonoffa, to np. Sonoff SV może być zasilony niskim napięciem bezpośrednio z napędu, oraz ma wyjście bezpotencjałowe. Są też dostępne inne moduły, zasilane niskim napięciem z wyjściem bezpotencjałowym.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Gitman
Nie ma ale bardzo łatwo to zmienićoraz ma wyjście bezpotencjałowe.