TERMOREGULACJA - ZAPROSZENIE DO TESTÓW :)
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Termostaty będą miały funkcję "harmonogramu tygodniowego" (dla odróżnienia od zwykłych harmonogramów). Będzie to coś podobnego do tego, jak ustawia się np. harmonogram dostępności dla identyfikatorów dostępu. Na każdy dzień tygodnia będzie można ustawić jakiś wybrany "program" na każdą godzinę.myxhir wrote: Wed Jun 14, 2023 4:34 pm Jeśli posiada styk beznapieciowy to też mógłbym przetestować. Swoją drogą jak to będzie w słupki wyglądało tak wstępnie? Będzie to miało coś Ala harmonogram wbudowany do którego można dostać się z clouda ale będzie potrafił pracować i bez internetu ?
Będzie to działało bez Internetu, bo mamy wbudowany zegar z podtrzymaniem bateryjnym.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
jaku2k
- Has thanked: 1 time
Witam,
cieszę się z rozwoju Supli w tym kierunku. Zgłaszam się na testy.
Docelowo termostat miałby zarządzać grzaniem kotła gazowego.
cieszę się z rozwoju Supli w tym kierunku. Zgłaszam się na testy.
Docelowo termostat miałby zarządzać grzaniem kotła gazowego.
Last edited by jaku2k on Wed Jun 14, 2023 10:20 pm, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
Jakub
Jakub
-
adrian4477
- Has thanked: 3 times
Wiem, że pewnie kłóci się to z ideologią "bardzo proste", ale czy planujecie opcję podłączenia sensora temperatury podłogi? Była by to super opcja dla nowszych domów z podłogówką. Tech sterowniki posiada to od dawna, jest dodatkowy kanał do podłączenia NTCka na kablu.
Jakby co to chętnie pomogę przetestować, mam kilka sterowników w/w producenta do porównania
Btw, jakim sensorem będzie realizowany pomiar temperatury?
Jakby co to chętnie pomogę przetestować, mam kilka sterowników w/w producenta do porównania
Btw, jakim sensorem będzie realizowany pomiar temperatury?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Ja tym razem nie będę się zgłaszał
Niech inni potestują, bo ja latem nie bardzo mam jak i na czym (klima raczej rzadko używana i ręcznie włączana)
Niech inni potestują, bo ja latem nie bardzo mam jak i na czym (klima raczej rzadko używana i ręcznie włączana)
YoMan
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
GKW-01 ma termometr wbudowany w czujnik oraz możliwość podłączenia NTC po kablu.adrian4477 wrote: Wed Jun 14, 2023 9:17 pm Wiem, że pewnie kłóci się to z ideologią "bardzo proste", ale czy planujecie opcję podłączenia sensora temperatury podłogi? Była by to super opcja dla nowszych domów z podłogówką. Tech sterowniki posiada to od dawna, jest dodatkowy kanał do podłączenia NTCka na kablu.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
W końcu GKW doczekał się softu
Parę latek minęło odkąd mieliśmy go w rękach
U mnie docelowo gekon wisiałby w pokoju, mierząc temp otoczenia, podłączony do Viessmanna i sterowałby CO. Aktualnie mam tradycyjny sterownik/termostat pokojowy, który w następnym sezonie grzewczym chcę zastąpić suplowym. Jest okazja tą wymianę przyspieszyć
i dać feedback z testu.
P.S. Wariat nie jestem
pieca latem nie będę odpalał, pierwsze testy będą na biurku 
Parę latek minęło odkąd mieliśmy go w rękach
U mnie docelowo gekon wisiałby w pokoju, mierząc temp otoczenia, podłączony do Viessmanna i sterowałby CO. Aktualnie mam tradycyjny sterownik/termostat pokojowy, który w następnym sezonie grzewczym chcę zastąpić suplowym. Jest okazja tą wymianę przyspieszyć
P.S. Wariat nie jestem
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
Maniek913
Też chętnie przetestuję - mam 3 szt.termostatów z softem elmaya - porównam
-
Exxxx
Bardzo chętnie go przetestuję w połączeniu z pompką obiegową CWU (cyrkulacyjną), zaprogramowanie pracy wg. harmonogramów oraz wg. aktualnej temperatury w zasobniku - sonda NTC (instalacja solarna, cyrkulacja czasami robi za niewielkie zbicie temperatury w zasobniku podczas upałów).
W końcu byłby zdalny podgląd na aktualną temperaturę w zasobniku
W końcu byłby zdalny podgląd na aktualną temperaturę w zasobniku