MEW-01 aberracja skasowane dane
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Sprawdziłem Twoje ustawienia. Ustawiłeś górny próg na 250V. Na zrzucie jest 248,78. Dopóki napięcie nie osiągnie wartości >= 250V (lub minimum do 220V) to do historii nic nie trafi.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Simeveisa
Zgadza się, na zrzucie było 248, a zakres byl ustawiony na 250. Jednak wydaje mi się, że przekraczałem ustawiony zakres, a nie pokazywało aberracji.
O dziwo, teraz już pokazuje. Dzięki za poświęcony czas i pomoc.
O dziwo, teraz już pokazuje. Dzięki za poświęcony czas i pomoc.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
To ekran mojej aberracji, a progi mam ustawione (jak widać na zrzucie) na 220V i 240V.Simeveisa wrote: Sun Jun 18, 2023 12:36 pm Szybkie sprostowanie. Zrzut ekranu z aberracją nie jest ode mnie, tylko z innego wątku na forum. U mnie nie działa i nie wiem dlaczego.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
akmatron
U mnie też nie ma danych w aberracji napięcia. Przedwczoraj włączyłem monitorowanie napięcia. Były aberracje z napięciem 0V (nie mam podłączonych dwóch faz). Były aberracje. Wyłączyłem monitorowanie napięcia. Dzisiaj wyłączyłem dwie niepodłączone fazy i następnie włączyłem aberracje. W zakładce Aberracje jest pusto.
ID571 Licznik energii elektrycznej
Licznik energii elektrycznej, ID: 571, Numer kanału: 0
-
Simeveisa
Jeśli planujesz/masz PV 1F, a instalację 3F, to wykresy napięć pomogą wybrać "najlepszą" fazę (najniższe napięcie). Same aberracje nie dadzą pełnego obrazu.pzygmunt wrote: Sun Jun 18, 2023 11:56 am Wiele osób zgłasza potrzebę wprowadzenia wykresów napięcia ale jak dotąd nikt nie potrafił wytłumaczyć mi co z tych danych poza odchyleniami chce wyciągnąć. Chętnie wyjdziemy takiej potrzebnie na przeciw ale musimy wiedzieć jak do tego podejść i na co możemy sobie pozwolić chociażby jeśli częstotliwość zapisu, okres przechowywania i to czy takie dane muszą być objęte backupem.
Jeśli masz problem z 253V, to wykres napięć pozwoli optymalizować wpinanie urządzeń w poszczególne fazy. Będąc poza domem, mogę obserwować, czy włączone urządzenie np. pralka, znacząco mi obniżyło napięcie w ciągu dnia. Wiadomo, że jest tu wiele zmiennych. Optymalizacja trochę partyzancka, ale zawsze to optymalizacja