Nadawanie uprawnień w aplikacji.
-
PuteR
Witam, w jaki sposób nadawać uprawnienia w aplikacji?? Chodzi o to że chciałbym żeby w ramach jednego konta jeden telefon miał dostęp do wszystkich urządzeń a inny nie miał dostępu np. do bramy garażowej?? Kombinowałem na stronie z idyntyfikatorem dostepu ale jakoś mi to nie wychodzi jakbym nie zmieniał zawsze oba telefony mają dostęp do wszystkiego. Czy da się to jakoś ustawić??
-
PuteR
Tak ma zrobione. Przykładowo, mam lokalizację Salon i Garaż. Dwa identyfikatory nazwijmy je Samsung i LG. Samsung ma przyznany dostęp do lokalizacji Sypialnia i Garaż, a LG tylko do sypialnia, a mimo to LG może sterować garażem. Czemu tak się dzieje. Inna sprawa czy da się ustawić tak dostęp zeby dostęp był przyznany w ramach jeden lokalizacji ale tylko do niektórych urządzeń??
-
bicker
w cloudzie widać na jakich smartfonach jest zainstalowana aplikacja, czy da się tak zrobić aby urządzenia przypisywać do smartfonu, tam sobie robić grupy (salon, garaż, itd...) ?
-
PuteR
własnie tu jest problem zmieniam, to a po chwili jest znowu tak samo. Wczoraj wieczorem zmieniłem na dwa różne a dziś rano już jest po staremu.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Tak się dzieje ponieważ jeden smartfon autoryzujesz po adresie email, a w drugim masz zaznaczone "Zaawansowane" i tam masz na stałe ustawione access id i hasło. Takie ustawienia nadpisują to co w cloudzie zmieniasz dlatego "się zmienia"
EDIT: albo zmień w tym smartfonie z ustawieniami zaawansowanymi access id, albo ustaw tam też autoryzacje po adresie email.
EDIT: albo zmień w tym smartfonie z ustawieniami zaawansowanymi access id, albo ustaw tam też autoryzacje po adresie email.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
PuteR
Faktycznie, teraz wszystko działa jak należy, dzięki wielkie.