Dodanie wsparcia dla MOTION SENSOR (czujnik ruchu)
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
@krycha88 jesteś wielki, co prawda przetestowałem na sucho na wemosie bo dopiero za tydzień będę w domu ale działa jak należy 
Mam w domu trochę lampek przypodłogowych z czujnikami ruchu i w końcu wykorzystując scenę ,,Idę Spać'' mogę je wszystkie wygasić. Tak samo oświetlenie zewnętrzne. Czeka mnie trochę aktualizacji Miniaczy
P.S. Oczywiście duża kawka poleciała
Mam w domu trochę lampek przypodłogowych z czujnikami ruchu i w końcu wykorzystując scenę ,,Idę Spać'' mogę je wszystkie wygasić. Tak samo oświetlenie zewnętrzne. Czeka mnie trochę aktualizacji Miniaczy
P.S. Oczywiście duża kawka poleciała
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
hehe najpierw przetestujrobertklepacki94 wrote: Thu Jun 22, 2023 5:29 pm @krycha88 jesteś wielki, co prawda przetestowałem na sucho na wemosie bo dopiero za tydzień będę w domu ale działa jak należy
P.S. Oczywiście duża kawka poleciała![]()
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
LukaszH
Próbowałem pobawić tą funkcją ale, nie bardzo rozumiem jak to działa. Ustawienie "czujnik ruchu" działa tak samo jak "zmiana stanu - bistabilny". Do czujnika ruchu dla mnie nadal najlepszą funkcją jest "przytrzymanie"
Mógłby ktoś wyjaśnić jak działa funkcja "czujnik ruchu"?
Przy tej okazji jest opcja aby jakoś ustawić aby czujnik ruchu uruchamiał przekaźnik ale tylko po zmroku (mówię o programowe rozwiązanie) ?
Mógłby ktoś wyjaśnić jak działa funkcja "czujnik ruchu"?
Przy tej okazji jest opcja aby jakoś ustawić aby czujnik ruchu uruchamiał przekaźnik ale tylko po zmroku (mówię o programowe rozwiązanie) ?
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
-
emg
Sprawdziłem na shelly 1. Fajnie, bo teraz jak się właczy z apki lub zadziała sam czujnik to nie przełącza się milion razy i nie zostaje np. cały czas włączone światło. Ale czy jest opcja zrobić tak, żeby np. włączenie z apki miało priorytet i jak czujnik się wyłączy to nie gasiło to światła, tylko trzeba by ręcznie znowu apką?
........._____.........______........______.........
supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki
supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki
-
LukiSpajder
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 34 times
Czy ta funkcja dział wam poprawnie bo u Mnie po ustawieniu czujnika ruchu . I restarcie urządzenia załączy przekaźnik . Wtedy po podaniu sygnału z czujnika nic się nie dzieją dopiero po zaniku sygnału wyłączy przekaźnik , i wtedy działa poprawnie . Może ktoś sprawdzić u Siebie ?
Sprawdziłem na wemos D1 mini i tak po restarcie załącza przekaźnik nie ważne jak stan jest na przycisku .
Sprawdziłem na wemos D1 mini i tak po restarcie załącza przekaźnik nie ważne jak stan jest na przycisku .