Podłączenie SBW-02 do nice spin 6011
-
Sebastian K
Wszystko wygląda ok, jednak mam problem z połączeniem z wifi jest napisane że połączyło potem myśli program i komunikat że jednak nie może nawiązać polaczenia, mieliście taki przypadek w czym może być problem ?
-
Sebastian K
Dodam że sbw-02 nie mruga ciągle zielona dioda , nawet po restarcie, chwilę mrugnie potem na 10 sek swieci sie ciągle i gasnie. Czyżby przyczyną jest słaby zasięg wifi?
-
Sebastian K
Ruter tp link , urządzeń nie mam, podejrzewam że może być wadliwy sprzęt? Kable raczej podpięte solidnie, ale rozłączę i jeszcze raz skręcę, może coś nie trybie.
-
Sebastian K
A pytanko o kable, przekrój w moim przypadku ms znaczenie ? Może zmienić na grubszy?
-
Sebastian K
Najprawdopodobniej problem tkwi w tym że za dużo jest wokół sieci otwartych i urządzenie głupieje. Czy mozna jakoś na to wpłynąć?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Z Twojego opisu wynika raczej problem z zasilaniem lub uszkodzone urządzenie. Możesz też spróbować z innym smartfonem lub:
1. Przełącz moduł w tryb konfiguracji.
2. Połącz się ręcznie z siecią WiFi rozgłaszaną przez moduł.
3. Otwórz stronę http://192.168.4.1
4. Wypełnij formularz (Aby ustalić adres serwera zaloguj się na cloud.supla.org i kliknij w logo)
5. Zapisz i zrestartuj
1. Przełącz moduł w tryb konfiguracji.
2. Połącz się ręcznie z siecią WiFi rozgłaszaną przez moduł.
3. Otwórz stronę http://192.168.4.1
4. Wypełnij formularz (Aby ustalić adres serwera zaloguj się na cloud.supla.org i kliknij w logo)
5. Zapisz i zrestartuj
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Sebastian K
Witam, ręcznie nie mogę się połączyć bo znika mi modułu i się pojawia. Jeszcze spróbuję z innym smartfonem.