Podłączenie SBW 02 do KSE180 Elektrobim
-
Manek329
Witam, Posiadam napęd KSE180. Podłączyłem wszystko według (prowizorycznego) schematu i działa wszystko oprócz animacji stanu zamknięcia/otwarcia bramy. Dodam, że spowolnienie bramy wyłączone. Ma ktoś jakiś pomysł? Dziękuję. Pozdrawiam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
A posiadasz wyłączniki krańcowe? Do zacisków 10 - 12 są wpięte jakieś przewody? No i jaki SBW podłączasz?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Manek329
Posiadam wyłączniki krańcowe magnetyczne. Podłączam SBW-02. Podłączone są kabelki do zacisków od 10-12. Zdjęcie w załączniku. Pozdr.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Odłącz IN1 od centrali i zewrzyj na krótko z A1 lub A2. Obserwuj czy po chwili ikona się zmieni.
Jeśli próbowałeś z zaciskiem 12 to spróbuj przepiąć IN1 do 10 (lub odwrotnie). Jeśli nadal nie działa to pozostaje podłączenie zewnętrznego kontaktronu.
Swoją drogą nie zalecamy aby wpinać się w krańcówki napędu.
Jeśli próbowałeś z zaciskiem 12 to spróbuj przepiąć IN1 do 10 (lub odwrotnie). Jeśli nadal nie działa to pozostaje podłączenie zewnętrznego kontaktronu.
Swoją drogą nie zalecamy aby wpinać się w krańcówki napędu.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Manek329
Można prosić o sprawdzenie poprawności całej konfiguracji a zwłaszcza czy dołączony kontrakton (BRAMOWY KN-OC55) wpięty jest we właściwym miejscu. I gdzie dołożyć ewentualnie kontrakton do furtki? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
Manek329
Witam, czy do podłączenia kontaktronu wystarczy zwykła skrętka? Pozdr.