Cześć, chciałbym sterować Suplą poprzez www jak i dodatkowe piloty radiowe.
Zrobiłem mini schemat, czy coś takiego byłoby możliwe?
Sterowanie Suplą poprzez piloty radiowe
-
Safrad
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Lector
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 25 times
Zobacz ten temat viewtopic.php?t=9356
Ale tu pominięty jest blok serwera lokalnego bo wszystko idzie od razu do chumry.
Ale tu pominięty jest blok serwera lokalnego bo wszystko idzie od razu do chumry.
Niespełniony automatyk. 
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
-
Zibi
Ja zrobiłem swoją bramkę na esp32 +Supla odczytuje piloty radiowe w tym piloty sonoff i wszystko śmiga rok bez zarzutów.
-
uchnast.michal
- Has thanked: 7 times
Fajnie, że zrobiłeś ale czy podzielisz się kodem i schematem?Zibi wrote: Sun Jul 02, 2023 6:49 pm Ja zrobiłem swoją bramkę na esp32 +Supla odczytuje piloty radiowe w tym piloty sonoff i wszystko śmiga rok bez zarzutów.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
@Zibi, a ja zrobiłem swoją bramkę na pięciu tranzystorach germanowych ASY35. Bramka nawet kawę podaje...Zibi wrote: Sun Jul 02, 2023 6:49 pm Ja zrobiłem swoją bramkę na esp32 +Supla odczytuje piloty radiowe w tym piloty sonoff i wszystko śmiga rok bez zarzutów.
I już na poważnie. Fajnie, że zrobiłeś, ale takie chwalenie się na Forum ma z Twojej strony sugeruje tylko i wyłącznie cel "biznesowy". Oczywiście nie jest to zabronione, wiele osób tak robi (w tym ja), ale od tego jest dział Giełda.
To Forum jako jedno z nielicznych for w polskim Internecie cechuje się Super Użytkownikami, którzy starają się sobie pomagać, przedstawiać swoje projekty, publikować swoje programy. Również Ty, jako początkujący uzyskałeś tutaj wiele cennych rad, podpowiedzi. Doskonale pamiętam, jakie pytania zadawałeś jako początkujący Użytkownik. Tak więc jeśli nie chcesz dzielić się swoją zdobytą wiedzą i umiejętnościami, do czego masz oczywiście prawo, to proponuję jednak poprzestać na dziale Giełda.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Zibi
Niby skąd wyciągnąłeś takie podejście? Czy ja się chwalę?Robert Błaszczak wrote: Sun Jul 02, 2023 8:07 pm@Zibi, a ja zrobiłem swoją bramkę na pięciu tranzystorach germanowych ASY35. Bramka nawet kawę podaje...Zibi wrote: Sun Jul 02, 2023 6:49 pm Ja zrobiłem swoją bramkę na esp32 +Supla odczytuje piloty radiowe w tym piloty sonoff i wszystko śmiga rok bez zarzutów.
![]()
I już na poważnie. Fajnie, że zrobiłeś, ale takie chwalenie się na Forum ma z Twojej strony sugeruje tylko i wyłącznie cel "biznesowy". Oczywiście nie jest to zabronione, wiele osób tak robi (w tym ja), ale od tego jest dział Giełda.
To Forum jako jedno z nielicznych for w polskim Internecie cechuje się Super Użytkownikami, którzy starają się sobie pomagać, przedstawiać swoje projekty, publikować swoje programy. Również Ty, jako początkujący uzyskałeś tutaj wiele cennych rad, podpowiedzi. Doskonale pamiętam, jakie pytania zadawałeś jako początkujący Użytkownik. Tak więc jeśli nie chcesz dzielić się swoją zdobytą wiedzą i umiejętnościami, do czego masz oczywiście prawo, to proponuję jednak poprzestać na dziale Giełda.
Tak zadawałem jak każdy nie czekałem na gotowca tylko siedziałem i uczyłem się od podstaw. A czy nie pomogłem kilku użytkownikom ty to najlepiej widzę wiesz.
Bo jak umieściłem swój projekt w dziale giełda to już proponujesz mi tam zostać sory ale ty nie decydujesz o tym.
Czyli moje posty = biznes dobre.
Wielu ludzi handluje i każdy ma do tego prawo.
A ja pamiętam jak w dziale giełda ze mnie zwałe zrobiłeś jak nie podałem ceny dodając mema nie można było napisać podaj cenę? Byłem wtedy początkujący ale dobrze to zapamiętałem a teraz wywalasz mi że robię biznes na moich postach i w ogóle jaki ja najgorszy bo nikomu nie pomogłem
-
Robert Błaszczak
Zibi, skoro piszesz, że się nie chwalisz, to jaki sens i cel ma pisanie, że ja zrobiłem takie urządzenie i działa super?
Ja Cię podziwiam i szanuję (a wręcz nawet zazdroszczę w dobrym tego słowa znaczeniu), że udało Ci się pozyskać w dosyć krótkim czasie taką wiedzę i umiejętności. Oczywiście pomagasz innym, ale na pytania choćby o przykład kodu do ATTiny unikasz jakiejkolwiek odpowiedzi.
Ps. Czy piszesz o tym viewtopic.php?t=5195 wątku w dziale Giełda? Bo jakoś nie widzę, abym ja tam wstawiał jakiegoś mema.
Ja Cię podziwiam i szanuję (a wręcz nawet zazdroszczę w dobrym tego słowa znaczeniu), że udało Ci się pozyskać w dosyć krótkim czasie taką wiedzę i umiejętności. Oczywiście pomagasz innym, ale na pytania choćby o przykład kodu do ATTiny unikasz jakiejkolwiek odpowiedzi.
Ps. Czy piszesz o tym viewtopic.php?t=5195 wątku w dziale Giełda? Bo jakoś nie widzę, abym ja tam wstawiał jakiegoś mema.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Zibi
Czyli podsumowaleś mnie jednym wątkiem o Attiny dobrze wiedzieć.Robert Błaszczak wrote: Sun Jul 02, 2023 8:38 pm Zibi, skoro piszesz, że się nie chwalisz, to jaki sens i cel ma pisanie, że ja zrobiłem takie urządzenie i działa super?
Wiesz ile trzeba poświęcić czasu na napisanie takiego poradnika Attiny ma 500 stron datasheet schematy, itp ja sam gryzłem długo temat żeby opanować AVR. Unikać to nie znaczy nie pomóc. Jednemu użytkownikowi który mnie pytał wysłałem info od czego ma zacząć podałem link jakoś go nie uniknąłem.
Tak o tym, no widzisz to masz na plus że to nie twój mem ale podpis musi być pod nim.
Tak samo ja mogę napisać dlaczego początkujących tak traktujesz jak forumowicza tutaj może nie wiedział od czego zacząć i nie opisał swojego problemu dokładnie więc pisanie o kryształowej kuli zbędne no sam pisałeś wyżej, że szanujemy się i pomagamy na forum
viewtopic.php?t=13393
-
Robert Błaszczak
Czy naprawdę nie widzisz, że jest to żart? Tam jest stosowna emotikonka. Czy na Forum musi być tylko i wyłącznie sztywniactwo? Przeczytaj linkowany wątek do końca to zobaczysz, kto naprowadzał nowego użytkownika na sensowniejsze zadanie pytania. I czy zadający pytanie miał z tym jakiś problem.
Na innych forach takie pytanie wyleciałoby w kosmos momentalnie. Pierwszym zadaniem użytkownika zanim napisze pytanie, jest sprawdzenie, czy nie ma już odpowiedzi na forum. Tutaj tego nie ma. Z jednej strony dobrze, ale przez to jest sporo różnych tematów powielających się. A przez to ciężko jest znaleźć cokolwiek na forum.
Ps. Nie chcesz się podzielić swoją wiedzą, ok, ja to szanuję. Jak najbardziej masz do tego prawo. Tylko w dalszym ciągu nie rozumiem, po co pisać, że ja sobie tam coś zrobiłem i mi to super działa.
Ja jak się zapoznałem z Raspberry Pi, bo chciałem sobie postawić bramkę Supla Virtual Device, to też poświęciłem sporo czasu na nauczenie się nieznanego mi wcześniej obszaru IT. Ale chwaląc się tym na forum zrobiłem to poprzez poradnik krok po kroku, jak samodzielnie - nie znając systemów linuxowych - uporać się z tym zadaniem. Z poradnika skorzystało sporo osób z pełnym sukcesem.
Na innych forach takie pytanie wyleciałoby w kosmos momentalnie. Pierwszym zadaniem użytkownika zanim napisze pytanie, jest sprawdzenie, czy nie ma już odpowiedzi na forum. Tutaj tego nie ma. Z jednej strony dobrze, ale przez to jest sporo różnych tematów powielających się. A przez to ciężko jest znaleźć cokolwiek na forum.
Ps. Nie chcesz się podzielić swoją wiedzą, ok, ja to szanuję. Jak najbardziej masz do tego prawo. Tylko w dalszym ciągu nie rozumiem, po co pisać, że ja sobie tam coś zrobiłem i mi to super działa.
Ja jak się zapoznałem z Raspberry Pi, bo chciałem sobie postawić bramkę Supla Virtual Device, to też poświęciłem sporo czasu na nauczenie się nieznanego mi wcześniej obszaru IT. Ale chwaląc się tym na forum zrobiłem to poprzez poradnik krok po kroku, jak samodzielnie - nie znając systemów linuxowych - uporać się z tym zadaniem. Z poradnika skorzystało sporo osób z pełnym sukcesem.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak