Wiem widziałem czytałem sam korzystałem z poradnika Easy Eda jak zaczynałem projektować i uczyć się PCB.Robert Błaszczak wrote: Sun Jul 02, 2023 9:24 pm Czy naprawdę nie widzisz, że jest to żart? Tam jest stosowna emotikonka. Czy na Forum musi być tylko i wyłącznie sztywniactwo? Przeczytaj linkowany wątek do końca to zobaczysz, kto naprowadzał nowego użytkownika na sensowniejsze zadanie pytania. I czy zadający pytanie miał z tym jakiś problem.
Na innych forach takie pytanie wyleciałoby w kosmos momentalnie. Pierwszym zadaniem użytkownika zanim napisze pytanie, jest sprawdzenie, czy nie ma już odpowiedzi na forum. Tutaj tego nie ma. Z jednej strony dobrze, ale przez to jest sporo różnych tematów powielających się. A przez to ciężko jest znaleźć cokolwiek na forum.
Ps. Nie chcesz się podzielić swoją wiedzą, ok, ja to szanuję. Jak najbardziej masz do tego prawo. Tylko w dalszym ciągu nie rozumiem, po co pisać, że ja sobie tam coś zrobiłem i mi to super działa.
Ja jak się zapoznałem z Raspberry Pi, bo chciałem sobie postawić bramkę Supla Virtual Device, to też poświęciłem sporo czasu na nauczenie się nieznanego mi wcześniej obszaru IT. Ale chwaląc się tym na forum zrobiłem to poprzez poradnik krok po kroku, jak samodzielnie - nie znając systemów linuxowych - uporać się z tym zadaniem. Z poradnika skorzystało sporo osób z pełnym sukcesem.
Szanuję i podziwiam za wiedzę.
Ja niestety dużo czasu wolnego nie mam na pisanie takich szczegółowych poradników jak u Ciebie jak mam wolny czas to poświęcam na inne cele.
Co do Attiny bo od tego się zaczęło i czułem że z czasem mi to wygarniesz za nie udzielenie odp w tamtym temacie.
Zastanawiałem się nad wrzuceniem kodu ale to nie ma sensu do tego trzeba napisać cały poradnik i to szczegółowo bo ktoś kto nie zna operacji na rejestrach przesunięcia bitów, preskalera rtc podzielnika zegara, adc skonfigurowanie trybu akumulacji szeregowej bo to jest nowy proc informacji full to nie Atmega328 gdzie tonami jest pełno informacji to zasypali by mnie pytaniami na forum.
Trochę to przykre że taki forumowicz jak Ty o takim statusie i reputacji wygarnia mi biznes i nie chęć niesienia pomocy innym mimo że pomogłem wielu osobom na tym forum.
Jeśli chodzi o biznes zaprojektowanie płytki PCB, pisanie programu + testy, obudowa, lutowanie,czas itp jak na czysto się zarobi 150zl to sukces na układzie który się sprzeda raz na jakiś czas. Kto jak kto ale Robert powinieneś o tym wiedzieć najlepiej ze to się nie robi dla biznesu tylko przyjemności, bo kasa z tego żadna. Osobiście wśród 30 urządzeń w Supli nie posiadam ani jednego zamela wszystko DIY, a że przy zamówieniu PCB min 5szt jest myśl że może coś pójdzie.Jakbym to robił dla biznesu to nigdy żaden układ by nie powstał.