Cześć Wszystkim
Pomóżcie proszę. Wczoraj wieczorem ni stąd ni zowąd po prostu wszystkie elementy wykonawcze się rozłączyły - wszystko na czerwono. Po ostatniej aktualizacji do wersji 23.05.01 jakieś 3 tygodnie temu wszystko działało bez zarzutu i nagle coś takiego.
Restart nic nie daje, komunikaty są prawidłowe, do strony mogę się zalogować, ale jeśli chcę jakieś urządzenie np. usunąć wywala mi błąd "Supla server is down". Aplikacja na androida też zamarza, nie pokazuje poszczególnych elementów.
Jedyne co mi się udało namierzyć to w w logach clouda:
INFO[06:59:54.413532] Started at Sat Jul 8 06:59:54 2023
2023-07-08 06:59:54,417 INFO gave up: supla-scheduler entered FATAL state, too many start retries too quickly
ERR[06:59:54.432307] Incorrect database version! Expected: 20221219113615
2023-07-08 06:59:54,436 INFO exited: supla-server (exit status 1; not expected)
2023-07-08 06:59:55,440 INFO gave up: supla-server entered FATAL state, too many start retries too quickly
To się powtarza od wczoraj wieczora.
Dodam, że do każdego ESP mogę się be problemy zalogować, sieć działa normalnie.
EDYTA
Dobra, coś ruszyło. Puściłem jeszcze raz git pull i upgrade... Pojęcie nie mam co to było, nie grzebałem w serwerze od czasu tej ostatniej aktualizacji
Pozdrawiam
Własny serwer - działał bezbłędnie i nagle padł - incorrect database version
-
bob_
Tak, tak jak napisałem puściłem jeszcze raz i poszło. Dzięki.
Po głębszej analizie dopiszę, bo może się komuś przyda na przyszłość - nie mam pewności czy to w ogóle ma związek i było przyczyną, ale być może faktycznie doszło do jakichś uszkodzeń w bazie danych lub w ogóle w strukturze plików, ponieważ okazało się że z 16GB karty SD system miał przydzielone tylko 8 i doszedł do 0% wolnego miejsca... Tego wcześniej nie zauważyłem i może w końcu zaczęło się coś rypać z tego powodu...
Pozdrawiam
Po głębszej analizie dopiszę, bo może się komuś przyda na przyszłość - nie mam pewności czy to w ogóle ma związek i było przyczyną, ale być może faktycznie doszło do jakichś uszkodzeń w bazie danych lub w ogóle w strukturze plików, ponieważ okazało się że z 16GB karty SD system miał przydzielone tylko 8 i doszedł do 0% wolnego miejsca... Tego wcześniej nie zauważyłem i może w końcu zaczęło się coś rypać z tego powodu...
Pozdrawiam