SBW-02 Aktualizacja

Pock

Witam.
Posiadam SBW-02 v. 2.7.13 od jakiś dwóch tygodni wszystko ładnie chodziło aż podkusiło mnie na aktualizację.
No i za nic nie mogę go zaktualizować. Po włączeniu trybu aktualizacji owszem przechodzi w tryb aktualizacji a raczej chyba jej pobierania (dioda bardzo szybko miga). Ale z tego trybu już nie wychodzi. Po 30 min. nada szybko miga. Reset, konfiguracja od nowa przestawianie na aktualizacje i znowu to samo. Co robię nie tak? a może on ma ciągnąć to godzinę ? :D
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Szybko czyli 5x na sekundę, czy raczej 2x na sekundę?
Serwer publiczny?
Jeśli 5x i tak, to musisz podać email konta i id urządzenia do @pzygmunt, żeby sprawdził logi.
Pół godziny to dużo za długo. Normalnie aktualizacja trwa max. koło minuty.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Pock

No raczej 5/s A teraz doszła jeszcze jedna ciekawostka. Po ustawieniu wszystkiego na nowo i zmianie np. ikonki rozłącza się i już się nie podłącza. Nic nie można zmienić. :?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wygląda, że moduł ma problem z pobraniem binarki. Może masz tam zbyt słaby zasięg albo kanał jest zbyt zaszumiony.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Pock

Raczej nie sygnał. Zasięg jest do końca jeżeli już zaszumiony. Jutro pokombinuje z ustawieniami routera.
lesny8

Jak będziesz miał w apce widoczny aktywny kanał tego SBW, to kliknij ikonkę i, pojawi Ci się okienko z informacją gdzie zobaczysz z jaką siłą sygnału SBW widzi router.
Pock

lesny8 wrote: Tue Jul 11, 2023 6:56 am Jak będziesz miał w apce widoczny aktywny kanał tego SBW, to kliknij ikonkę i, pojawi Ci się okienko z informacją gdzie zobaczysz z jaką siłą sygnału SBW widzi router.
Chyba nie w tej wersji softu. Nie ma żadnej ikonki :-)
Pock

Moje dzisiejsze badania przyniosły ciekawe efekty. Okazuje się że chyba pamięć szlak trafił bo niczego nie zapisuje no i chyba nie może niczego pobrać a raczej zapisać tego co pobiera. Dalej przy próbie pobrania miga szaleńczo w nieskończoność. Dodatkowo za każdym razem jak go zrestartuje musze wszystko klepać od nowa w konfiguratorze i to dosłownie każde pole od nowa. Restart do fabrycznych nic nie pomógł. Moduł pracuje elegancko do pierwszego restartu a potem musze lecieć do bramy (bo to stara wersja) i konfigurować od nowa. Taka zabawa ... :cry:
Last edited by Pock on Tue Jul 11, 2023 5:29 pm, edited 2 times in total.
Pock

A jeszcze "poprzedni status" - Domain not found.
lesny8

Umknęla mi wersja softu :? Przy 2.7.13 faktycznie ikonki i jeszcze nie było.
A nie myslaleś SBW przenieść do domu i podłączyć pod inne zasilanie i sprawdzić czy tak samo się zachowuje?
Gwarancji to już chyba nie masz, co?
Może Mirek tu zajrzy to Cię poratuje wymianą na sprawny egzemplarz :roll:
Edit.
Coś mi świta, że Mirek jest na urlopie

Return to “ZAMEL SBW-02”