v23.07 - powiadomienia

fracz

My też długo czekaliśmy na ten moment, kiedy będziemy mogli Wam przekazać informację o wydaniu SUPLA wprowadzającym powiadomienia. Oto i ono!

V23.07 - web - PL.jpg

v23.07
  • Możliwość konfigurowania reakcji na stan Waszych urządzeń
  • Reakcją może być wysłanie powiadomienia, ale także wykonanie akcji na innym kanale lub odpalenie sceny
  • Powiadomienia można także wysyłać ze scen oraz ze sprzętowych wyzwalaczy akcji
Pracy i testów było sporo, ale jak zawsze prosimy Was o uwagi i testy we własnym zakresie.

Pełny changelog:
Wydanie aplikacji mobilnych jak i aktualizacja całej infrastruktury trochę potrwa. Prosimy więc o jeszcze chwilę cierpliwości.

Funkcjonalność na pewno będzie rozwijana i docelowo trafi również na prywatne instancje SUPLA, ale to wymaga od nas jeszcze trochę planowania i pomysłów po stronie architektury. W tym wydaniu na prywatnych instancjach można skonfigurować już reakcje, ale te które wysyłają powiadomienia - nie będą jeszcze działać. Dockery pojawią się w ciągu kilku dni.

Dziękujemy za Waszą cierpliwość i że cały czas jesteście z nami ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
michael

YEAH!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Duch__

:mrgreen:
Image
YoMan

kciuk-w-gore-emotikon-700-73745724_jpg.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan

Wspaniała informacja. Jak zawsze kawał dobrej roboty. Pushover, telegram, powiadomienia HA, powolutku o nich będziemy zapominać :lol:
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
kris.gie

uchnast.michal wrote: Tue Jul 11, 2023 11:37 am Wspaniała informacja. Jak zawsze kawał dobrej roboty. Pushover, telegram, powiadomienia HA, powolutku o nich będziemy zapominać :lol:
Ja już zatrzymałem swojego Pushovera na Rasberry po skonfigurowaniu powiadomień z clouda.
safek1

Świetna robota, jeszcze nie grudzień a tu takie prezenty ;)
wojtas567

Gratuluję, nie zauważyłem czy gdzieś jest opis na forum będzie można wyświetlić aktualną temperaturę lub stan licznika z MEW ?
Pozdrawiam
Wojtek
Sk_uter

To logiga też już jest zrobiona? Jak można ustawić po powiadomieniu zmianę innego kanału?
pzygmunt

wojtas567 wrote: Tue Jul 11, 2023 2:46 pm Gratuluję, nie zauważyłem czy gdzieś jest opis na forum będzie można wyświetlić aktualną temperaturę lub stan licznika z MEW ?
W sensie w powiadomieniu PUSH ?
Na chwilę obecną można w treści wstawić parametr {temperature} lub {humidity}. Docelowo będzie więcej parametrów i będą one dostępne do wybrania z listy.

Return to “Nowości”