Jeśli serwery google/apple oraz systemy operacyjne na to pozwolą to damy możliwość wyboru dźwięku spośród predefiniowanych. Nie będzie możliwości przesłania własnego dźwięku.lukasz06 wrote: Wed Jul 12, 2023 7:24 pm Pomyślałem sobie, że jak zamienię text na mowę, byłyby powiadomienia czytane przez lektora.
Ale to nie przejdzie jak będzie jeden dźwięk na różne urządzenia.
Mimo wszystko kawał dobrej roboty![]()
v23.07 - powiadomienia
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Suplafan
Są ok, sprawdzone już wcześniej.
MEW-01, 5x SRW-01, ROW-04m, mROW-02, SBW-02, 5x Sonoff R3 na Supli, 3x GOSUND SP111, 4xA1T NOUS, LIW-01
-
sbrzoza
Chciałbym zapytać czy wszystkie "REAKCJE" będą zgromadzone w jednym miejscu, najlepiej w "Automatyce"?
Wtedy szybciej można by znaleźć którąś z wcześniej utworzonych i na przykład zmodyfikować.
edit
w sumie cofam pytanie bo trzeba by to zrobić kaskadowo- najpierw urządzenie a później jego reakcje a to w sumie wyjdzie na to samo jakby wybrać urządzenie i zmodyfikować zdefiniowane reakcje.
Wtedy szybciej można by znaleźć którąś z wcześniej utworzonych i na przykład zmodyfikować.
edit
w sumie cofam pytanie bo trzeba by to zrobić kaskadowo- najpierw urządzenie a później jego reakcje a to w sumie wyjdzie na to samo jakby wybrać urządzenie i zmodyfikować zdefiniowane reakcje.
4x SRW-01, 2x RNW-01, 1x LIW-01, 2x THW-01, 1x PNW-01, 1x mROW-02, 1x SBW-02, 2x LEW-01, 1x SLW-02, 2xGosund sp111, 1x ROW-01, INW-01, GKW-02
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Sceny są od dawna;). Na co czekasz?uchnast.michal wrote: Wed Jul 12, 2023 7:13 pm U mnie (23) juz w AT są powiadomienia, działa. Czekam na sceny. Pięknie![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
przygod
Skąd to dziwne ograniczenie? Jak ktoś ma elektrozamek z pamięcią i chciałby gościom jednocześnie zapalać światło na drodze do furtki to nie powinno to być uzależnione od samego otwarcia (czujnika) furtki… Czyli nadal tylko skrypty.
Jak ktoś nie ma czujnika furtki to powiadomienia u użyciu elektrozamka też nie dostanie, chyba że używa pushover:-)
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Wystarczy wejść w tryb nie przeszkadzać i poustawiać co i jak pod siebie.... Ludzie. Tak jak też Robert pisał możesz sobie te powiadomienia wyłączyć jak na zrzucie. U mnie powiadomienie przyszło ale nie było dźwięku co zapewne jest tym co chciałeś uzyskać. Wystarczy poszukać. To co podałem wcześniej było przykładem.Duch__ wrote: Wed Jul 12, 2023 6:38 pmMam 3500 klientów wpisać do telefonu, których nigdy na oczy nie widziałem, nigdy z nimi nie rozmawiałem, a dostaną do mnie numer od dyspozytora? Ludzie...myxhir wrote: Wed Jul 12, 2023 3:46 pmJak masz andka to robisz tryb nie przeszkadzać i dodajesz w nim wyjątki że ulubione kontakty mogą dzwonić i po problemie. Ja tak mam na służbowym i wybrane kontakty jak dzwonią to je słyszę :+)Duch__ wrote: Wed Jul 12, 2023 2:35 pm
A pomyśl o tych co mają dyżury nocne domowe i nie mogą wyciszać telefonu bo klient może zadzwonić w każdej chwili.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
W skryptach można używać tych krótkich impulsów przekaźnika do odpalania scen?przygod wrote: Wed Jul 12, 2023 8:49 pmSkąd to dziwne ograniczenie? Jak ktoś ma elektrozamek z pamięcią i chciałby gościom jednocześnie zapalać światło na drodze do furtki to nie powinno to być uzależnione od samego otwarcia (czujnika) furtki… Czyli nadal tylko skrypty.
Jak ktoś nie ma czujnika furtki to powiadomienia u użyciu elektrozamka też nie dostanie, chyba że używa pushover:-)
Ogólnie ta aktualizacja wprowadzała już bardzo dużo nowości i zależało nam aby w końcu to wydać. Reakcję na użycie "otwórz/zamknij" była też na liście pomysłów (która była i nadal jest bardzo długa), ale każda dodatkowa rzecz by opóźniała ten release.
Także to że czegoś nie ma, nie oznacza że tego nie będzie.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Z drugiej strony jeśli otworzysz furtkę np z domofonu bądź pilota, to też nie dostaniesz powiadomienia bo jak supla miała by to odczytać. Dla mnie reakcje w kanale czujnika otwarcia są jak najbardzej zasadne. Bo albo coś działa w 100% albo w ogóle.przygod wrote: Wed Jul 12, 2023 8:49 pmSkąd to dziwne ograniczenie? Jak ktoś ma elektrozamek z pamięcią i chciałby gościom jednocześnie zapalać światło na drodze do furtki to nie powinno to być uzależnione od samego otwarcia (czujnika) furtki… Czyli nadal tylko skrypty.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
pzygmunt
To podaj adres email konta i nazwę smartfona (na priva). Sprawdzę czy rejestruje się jego token.
-
pzygmunt
Od tego jest scena "otwórz furtkę, wyślij powiadomienie i zapal światło". Reakcje działają na zmianę stanu kanału, a nie są reakcją na akcje. W przypadku bram nie wszystkie urządzenia w ogóle raportują zmianę przekaźnika. Wątpię też aby skrypty poprawnie działały dla takiego przypadku.przygod wrote: Wed Jul 12, 2023 8:49 pmSkąd to dziwne ograniczenie? Jak ktoś ma elektrozamek z pamięcią i chciałby gościom jednocześnie zapalać światło na drodze do furtki to nie powinno to być uzależnione od samego otwarcia (czujnika) furtki… Czyli nadal tylko skrypty.