v23.07 - powiadomienia
-
Albert
A ja chciałem ekipie podziękować za ogarnięcie tych powiadomień i reakcji. Całkowicie porzuciłem już skrypty i jestem bardzo zadowolony z tych nowości. Serio super robota! DZIĘKUJĘ 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Dwie drobne uwagi:
1. Chrome loguje się na nową wersję natomiast Firefox cały czas mówi o aktualizacji i kieruje na stare svr (pewnie się na dniach rozwiąże samo)
2. Na Chrome nie można w takiej sytuacji użyć klawisza Backspace w tym polu tylko trzeba całość zaznaczyć, prawdopodobnie skrypt blokuje od razu wpisanie mniejszej wartości a używając Bsp na chwilę by była wartość 2
1. Chrome loguje się na nową wersję natomiast Firefox cały czas mówi o aktualizacji i kieruje na stare svr (pewnie się na dniach rozwiąże samo)
2. Na Chrome nie można w takiej sytuacji użyć klawisza Backspace w tym polu tylko trzeba całość zaznaczyć, prawdopodobnie skrypt blokuje od razu wpisanie mniejszej wartości a używając Bsp na chwilę by była wartość 2
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
-
Lakiluk
A da się ustawić powiadomienie jeśli brama jest otwarta dłużej niż określony czas??
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Okrężną drogą. Możesz utworzyć scenę która wysyła powiadomienie z opóźnieniem.
Ustawiasz reakcję na otwarcie bramy - "uruchom scenę" i drugą na zamknięcie bramy - "zatrzymaj scenę".
Ustawiasz reakcję na otwarcie bramy - "uruchom scenę" i drugą na zamknięcie bramy - "zatrzymaj scenę".
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Ja dzisiaj dostałem powiadomienie po 40 minutach że zamknięto bramę garażową, mimo że przy mnie się zamknęła, a znacznik czasu w androidzie wskazywał na moment dostania powiadomienia. Kolejna rzecz to reakcja i wyzwalanie kanału. Ustawiłem sobie że jeśli temp przekroczy 27 st w pokoju to ma mi roletę ustawić w pozycji 50%. Powiem tak, bardzo orzeźwiające dla umysłu jest jak o 3 nad ranem nagle słychać w sypialni hałas lamelek rolety
Też sugeruję wprowadzić ograniczenia czasowe do tego.
Jak działa reakcja z wysterowaniem harmonogramu? Nie umiem sobie tej funkcjonalności wyobrazić. Jakiś prosty przykład?
Jak działa reakcja z wysterowaniem harmonogramu? Nie umiem sobie tej funkcjonalności wyobrazić. Jakiś prosty przykład?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Nie mamy wpływu na to jak dostarczane są powiadomienia. Powiadomienie od nas musi wyjść do 5 sekund inaczej nie wychodzi wcale, tak więc w tym przypadku gdzieś musiało utknąć pomiędzy apple/google, a Twoim smartfonem.Duch__ wrote: Thu Jul 13, 2023 10:13 am Ja dzisiaj dostałem powiadomienie po 40 minutach że zamknięto bramę garażową, mimo że przy mnie się zamknęła, a znacznik czasu w androidzie wskazywał na moment dostania powiadomienia.
SUPLA.... Nareszcie w domu.