v23.07 - powiadomienia
-
ramar4
Nigdy w androidzie takich ustawień nie widzdzialem co to za android?
2×ROW-01-ROP-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
5×THW-01p
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
3×MSLW-02
1xPNW-01
2×mRow-02
2xLEW-01
1xSGW-01
1xmSLW-01
2×ROW-01/16A
1×ROW-O1-RWS311J/Z
1×SLW-01
1×SLW-02
5×THW-01p
5×DS18B20
1×LIW-01
1×LEW-02
1×MEW-01
1×GMB-03
3×MSLW-02
1xPNW-01
2×mRow-02
2xLEW-01
1xSGW-01
1xmSLW-01
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
Dzisiaj zauważyłem : mamy w domu 3 telefony iOS (wszystkie z najnowszym iOS ), wszystkie skonfigurowane na ten sam indentyfikator. Na dwa przychodziły powiadomienia , na trzeci nie (XR) . Usunąłem go z cloud , dodałem na nowo i problem się rozwiązał
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Ja mam Android 13 z realme ui 4.0.
U mnie ustawienia systemowe dla aplikacji są po przyznaniu palcem ikony apki i kliknięciu "informacje o aplikacji".
Natomiast różnie to może wyglądać, zależnie od producenta telefonu, wersji systemu i wersji nakładki na system.
U mnie ustawienia systemowe dla aplikacji są po przyznaniu palcem ikony apki i kliknięciu "informacje o aplikacji".
Natomiast różnie to może wyglądać, zależnie od producenta telefonu, wersji systemu i wersji nakładki na system.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
u mnie o tyle to było dziwne że przejrzałem te 3 telefony (ustawienia IOS powiadomien dla aplikacji SUPLA) , nie było żadnych róznic . Wiec postanowiłem , BEZ odinstalowywania aplikacji na telefonie , usunąc ID telefonu z CLOUD tego na ktory nie przychodziły powiadomienia , , włączyłem rejestracje telefonów w cloud i odpaliłem ponownie aplikację SUPLA na tym telefonie. NOwe ID telefonu wykreowało się w cloud , i powiadomienia zaczęły przychodzić.
-
Kormoran
Coś jest na rzeczy z tymi powiadomieniami, bo u mnie też czasami przychodzi dopiero po jakimś czasie albo po odblokowaniu telefonu. Dodam, że zostawiłem pushover z którego przychodzą normalnie od razu za każdym razem. Wszystkie ustawienia powiadomień dla supli są identyczne jak dla pushovera. Powyłączane oszczędzanie energii, nadpisane nie przeszkadzać, ważność: pilne itd itp a jednak ...
Otwieram i zamykam przy pomocy cloud gdy telefon leży nie używany i dostaję tylko powiadomienie o zamknięciu lub wcale. Ewidentnie jest coś nie tak z aplikacją skoro pushover czy jakakolwiek inna aplikacja nie ma z tym problemu.
Przypiąłem suplę nawet aby już na 100% być pewnym, że nic jej nie ubija i to samo. Dopiero po odblokowaniu przychodzą lub wcale.
Próbowałem usuwania tel z supli wraz z reinstalacją apki tak jak to niektórym wyżej pomagało.
Otwieram i zamykam przy pomocy cloud gdy telefon leży nie używany i dostaję tylko powiadomienie o zamknięciu lub wcale. Ewidentnie jest coś nie tak z aplikacją skoro pushover czy jakakolwiek inna aplikacja nie ma z tym problemu.
Przypiąłem suplę nawet aby już na 100% być pewnym, że nic jej nie ubija i to samo. Dopiero po odblokowaniu przychodzą lub wcale.
Próbowałem usuwania tel z supli wraz z reinstalacją apki tak jak to niektórym wyżej pomagało.
Last edited by Kormoran on Sun Jul 16, 2023 10:10 am, edited 3 times in total.
-
niss1
Mam kilka identyfikatorów i do nich przypisane różne telefony jak ustawić aby powiadomienia przychodziły tylko na jeden telefon ?
-
sbrzoza
a ja mam inny problem, w cloudzie zniknął mi kafelek "reakcje" :/ co może być powodem?
mam w tym urządzeniu zdefiniowane wcześniej dwie akcje, których teraz nie widać i nie można dodawać kolejnych

mam w tym urządzeniu zdefiniowane wcześniej dwie akcje, których teraz nie widać i nie można dodawać kolejnych

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
4x SRW-01, 2x RNW-01, 1x LIW-01, 2x THW-01, 1x PNW-01, 1x mROW-02, 1x SBW-02, 2x LEW-01, 1x SLW-02, 2xGosund sp111, 1x ROW-01, INW-01, GKW-02
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Czy możesz mi pomóc zdiagnozować problem?sbrzoza wrote: Sun Jul 16, 2023 8:41 am a ja mam inny problem, w cloudzie zniknął mi kafelek "reakcje" :/ co może być powodem?
- Wejdź na ten kanał na którym nie pojawiają się reakcje.
- Wciśnij F12 i wybierz kartę Console/Konsola.
- Odśwież stronę.
- Wyśli mi screena tego co (prawdopodobnie) pojawiło się na czerwono w tej konsoli.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Nie mylcie powiadomień PUSH z powiadomieniami Pushover. Aby mieć takie same (lub podobne) możliwości powiadomień jak w Pushover, to Twórcy Supli musieliby w aplikacji Supla dołączyć kod z aplikacji Pushover.Kormoran wrote: Sat Jul 15, 2023 10:08 pm Coś jest na rzeczy z tymi powiadomieniami, bo u mnie też czasami przychodzi dopiero po jakimś czasie albo po odblokowaniu telefonu. Dodam, że zostawiłem pushover z którego przychodzą normalnie od razu za każdym razem. Wszystkie ustawienia powiadomień dla supli są identyczne jak dla pushovera. Powyłączane oszczędzanie energii, nadpisane nie przeszkadzać, ważność: pilne itd itp a jednak ...
Przypiąłem suplę nawet aby już na 100% być pewnym, że nic jej nie ubija i to samo. Dopiero po odblokowaniu przychodzą.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Kormoran
Ale co ja tu mylę? Nie przychodzą mi powiadomienia z supli o otwartej bramie czy garażu kiedy równolegle z pushovera nie ma z tym problemu ...Robert Błaszczak wrote: Sun Jul 16, 2023 10:13 amNie mylcie powiadomień PUSH z powiadomieniami Pushover. Aby mieć takie same (lub podobne) możliwości powiadomień jak w Pushover, to Twórcy Supli musieliby w aplikacji Supla dołączyć kod z aplikacji Pushover.Kormoran wrote: Sat Jul 15, 2023 10:08 pm Coś jest na rzeczy z tymi powiadomieniami, bo u mnie też czasami przychodzi dopiero po jakimś czasie albo po odblokowaniu telefonu. Dodam, że zostawiłem pushover z którego przychodzą normalnie od razu za każdym razem. Wszystkie ustawienia powiadomień dla supli są identyczne jak dla pushovera. Powyłączane oszczędzanie energii, nadpisane nie przeszkadzać, ważność: pilne itd itp a jednak ...
Przypiąłem suplę nawet aby już na 100% być pewnym, że nic jej nie ubija i to samo. Dopiero po odblokowaniu przychodzą.