v23.07-beta - zapraszamy do testów

Duch__
Been thanked: 6 times

Dla tych co mają problem z powiadomieniami przy wyłączonym ekranie sugeruje przeanalizować czy w celu oszczędzania baterii nie rozłącza was z wifi.
[email protected]
Has thanked: 18 times
Been thanked: 26 times

LukiSpajder wrote: Mon Jul 17, 2023 3:37 am Co daje funkcja włączenia lokalizacji ?
To nie jest funkcja a dostępność uprawnień, Android wymaga włączenia lokalizacji do wyszukiwania urządzeń Wifi, więc jak chcesz dodać nowe urządzenie przez apkę to musisz włączyć lokalizacje i pozwolić aplikacji jej używać
LukiSpajder
Has thanked: 25 times
Been thanked: 34 times

A myślałem że jakaś ukryta funkcja 😁
Gitman

Duch__ wrote: Mon Jul 17, 2023 4:51 am Dla tych co mają problem z powiadomieniami przy wyłączonym ekranie sugeruje przeanalizować czy w celu oszczędzania baterii nie rozłącza was z wifi.
Nie widzę żadnego związku przecież nie muszę być w ogóle połączony z żadna siecią wifi żeby korzystać z supli i dostawać powiadomienia :?
sherif14

Przyznam, że nie zwróciłem uwagi na to wcześniej. Wydaje mi się, że w poprzedniej wersji po otwarciu jakiegoś kanału (np. odczytu temperatury), potem otwarciu jakiejś innej aplikacji i następnie ponownym otwarciu Supli pojawiał się ekran główny. Teraz uruchamia się ostatnio wywołany kanał. Wg. mnie wersja z każdorazowym uruchamianiem ekranu startowego była/ byłaby wygodniejsza.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Takie zachowanie jest już od dawna(conajmniej od roku), raczej nie zwróciłeś na to uwagi.
Czy powrót do ekranu glownego byłby lepszy?
Znajdą się tacy co będą twierdzić, że tak i tacy co powiedzą, że nie. Stawiam na to, że tych drugich będzie więcej.
Popatrz na inne aplikacje, które masz zainstalowane na telefonie i zobacz jak się zachowują.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ja bym zrobił tam jakąś logikę zależną od czasu. Np. jeśli w przeciągu 15 min wracamy do apki, to jesteśmy w detalach, tam gdzie byliśmy. Jeśli dłużej nas nie było, to uruchomienie apki przenosi nas do listy kanałów.
Raczej po kilku godzinach nikt nie odpala apki, aby patrzeć na coś na co patrzył 5 h temu, a bardziej prawdopodobne jest, że chce coś zrobić na innym kanale.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
sherif14

Rozumiem, każdy ma swoje upodobania. Jeżeli chodzi o mnie, to jestem za każdorazowym, bez zwłoki czasowej, powrotem do listy kanałów. Włączam światło lub zerkam na wykresy w danym momencie i nie potrzebuję wracać tam ponownie z automatu. Podgląd na całą listę jest dla mnie bardziej funkcjonalny.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

sherif14 wrote: Tue Jul 18, 2023 11:52 am Rozumiem, każdy ma swoje upodobania. Jeżeli chodzi o mnie, to jestem za każdorazowym, bez zwłoki czasowej, powrotem do listy kanałów. Włączam światło lub zerkam na wykresy w danym momencie i nie potrzebuję wracać tam ponownie z automatu. Podgląd na całą listę jest dla mnie bardziej funkcjonalny.
Ja często korzystam z "zawieszonego" widoku kiedy przełączam się pomiędzy innymi aplikacjami i porównuję np. dane temperatury w ciągu dnia. Rozwiązanie by @klew leżałoby mi najbardziej
YoMan

W Google Play kolejna wersja apki na antka - v23.07.01

Ps.
A jak tam się sprawuje ( chyba ) pierwsza przedstawicielka płci pieknej - pani Magda ;) .

Return to “Android”