Proszę żeby nie być gołosłowym : zamieszczam fotki płytki , którą sam zrobiłem io dziś zamieniłem z pajenczyną w lampce nocnej . Faktycznie zjadło to dwadzieścia razy moje nerwy przy transferze toneru na PCB . Ale znalazłem sposób za pomocą acetonu i IPO. Bez żelazka. Można łatwo transferować nawet cienkie ścieżki. Te cienkie na płytce w Eagle mają wymiar 0,01 a jak widać się ładnie przeniosły. Za pomocą żelazka raczej odpada.
Reasumując -teraz wolę wysłać gerber do "majfriend'ów" zapłacić 50 zł z przesyłką rejestrowaną za 10 szt i za 2 tyg mieć płytki niż się wkurzać i tracić czas na przenoszenie , wytrawianie, tym bardziej że było to moje pierwsze dzieło na PCB.
Na ostatnim foto to co przyszło do mnie w pt z Chin z gerber'ów Made in Espablo , które są na forum dzięki jego uprzejmości. teraz muszę je uzbroić i będę rodzicom zmieniał instalację w domku.
A co do ESP 01 nie zauważyłem żadnych dziwnych zachowań w lampce nocnej , tym bardziej że była zrobiona na "pajenczynie" z ESP , przekaźnikiem , NPN, C i R plus 15 cm kabelki do DHT11. Nic się nie włączało i nie wyłączało samo. Tak że nie wiem co koledzy tu piszą. Wydaje mi się że właśnie ten rezystor oraz kondensator ładnie to stabilizują i ESP nic wtedy nie zbiera z zakłóceń.
Budowa modułu do puszki
-
QLQ
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
QLQ
Właśnie się nauczyłem dzięki uwadze kolegi i YT nowej rzeczy w Eagle.
A prawdę mówiąc zastanawiałem się jak to zrobić. Dzięki temu oszczędza się też wytrawiacz.
A prawdę mówiąc zastanawiałem się jak to zrobić. Dzięki temu oszczędza się też wytrawiacz.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
slawek
A przede wszystkim znacząco poprawia parametry płytki...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego