To jest Zobacz wszystkie i ostatnio wysłane pokazuje tylko z jakiej aplikacji i kiedy było powiadomienie ale bez żadnych szczegółów, później można tylko kliknąć na daną aplikację i zobaczyć toRobert Błaszczak wrote: Wed Jul 19, 2023 11:09 am Pewnie to również kwestia wersji Androida / One UI. Ja piszę o Androidzie 13 i nakładce One UI w wersji 5.1
A co to za lista Ostatnio wysłane i przycisk Zobacz wszystkie?
v23.07 - powiadomienia
-
Gitman
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
Historii powiadomień brak na iOSRobert Błaszczak wrote: Wed Jul 19, 2023 10:02 am Ja też na Samsungu. Ale niech się wypowiedzą użytkownicy innych modeli telefonów i wersji Android. Nie wiem też, jak to wygląda na iOS.
Tak.
Ustaw dla tego kanału temperatury, reakcję wyślij powiadomienie.
W oknie z definicją powiadomienia, w treści podaj parametr {temperature}
Ustaw dla tego kanału temperatury, reakcję wyślij powiadomienie.
W oknie z definicją powiadomienia, w treści podaj parametr {temperature}
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
piotrm12
Cześć,
Widzę że ktoś mógł dodać scenę i od razu była do wpisania "jeżeli temperatura..."
Nie wiem co jest grane, ja takich opcji nie widzę.
Szukam na forum haseł "powiadomienie o temperaturze" ale nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Czy mógłby ktoś napisać jaki kod mam wpisać w scenie żebym dostał powiadomienie jeżeli temperatura spadnie poniżej 18 stopni, albo będzie powyżej 22 stopni ?
Mam czujnik Sonoff basic R3 z 8 sondami do mierzenia temperatury.
Widzę że ktoś mógł dodać scenę i od razu była do wpisania "jeżeli temperatura..."
Nie wiem co jest grane, ja takich opcji nie widzę.
Szukam na forum haseł "powiadomienie o temperaturze" ale nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Czy mógłby ktoś napisać jaki kod mam wpisać w scenie żebym dostał powiadomienie jeżeli temperatura spadnie poniżej 18 stopni, albo będzie powyżej 22 stopni ?
Mam czujnik Sonoff basic R3 z 8 sondami do mierzenia temperatury.
-
piotrm12
dziękuje, teraz widzę opcję. Niestety to nie zmienia faktu że coś nie działa.pzygmunt wrote: Thu Jul 20, 2023 8:11 am cloud.supla.org->właściwości kanału czujnika->dodaj reakcję.
Ustawiłem wysłanie powiadomienia jeżeli temperatura spadnie poniżej 25 stopni, a jest aktualnie 21.
Powiadomienia na telefonie włączone, ale fizycznie nic nie dostałem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Podgrzej termometr do 26 stopni i jak temperatura spadnie poniżej 25 stopni to dostaniesz powiadomienie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
piotrm12
zrobiłem tak i działa, dziękuje za poradę.Robert Błaszczak wrote: Thu Jul 20, 2023 8:46 am Podgrzej termometr do 26 stopni i jak temperatura spadnie poniżej 25 stopni to dostaniesz powiadomienie.
Last edited by piotrm12 on Thu Jul 20, 2023 10:06 am, edited 1 time in total.