v23.07 - powiadomienia

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jeśli potrzebujesz takie powiadomienia, to możesz tak ustawić. Będzie działać.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
adgl

Serwer svr25

Samsung Galaxy S21 5G. Powiadomienia przychodzą jak chcą. U żony na Xioami wszystko od razu u mnie nawet na odblokowanym tel nie przychodzą. Sprawdziłem wszystko w ustawieniach, dałem nawet priorytet i nic telefon jak chce to powiadomi jak nie chce to nie ma powiadomienia. Usunąłem aplikację zainstalowana od nowa telefon uruchomiony ponownie - dodałem telefon od nowa do Supli i nic. Cześć powiadomień wyśle ale po czasie a cześć w ogóle nie dociera. Ustawione na czujnik drzwi. Otwieramy drzwi żona od razu komunikat u mnie nic. Po chwili dostaję powiadomienie. Jakieś pomysły ?
Sonepar Polska
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Poczekaj na upgrade cloud-a do v23.07.03 może to coś zmieni.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klimasstudio

Czy w przyszłych updejtach jest planowane dodanie warunku czasowego w reakcjach ?
Przykład: Jeżeli moc bedzie poniżej np. 100W przez co najmniej 5minut to wyłącz urządzenie X.
Bo jedyne co mi się nasuwa w głowie to:
REAKCJA: Jeżeli moc <= 100W włącz scenę X
SCENA X: 1) czekaj X czasu 2) wyłącz urządzenie X
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

klimasstudio wrote: Thu Jul 20, 2023 10:08 pm Czy w przyszłych updejtach jest planowane dodanie warunku czasowego w reakcjach ?
Przykład: Jeżeli moc bedzie poniżej np. 100W przez co najmniej 5minut to wyłącz urządzenie X.
Bo jedyne co mi się nasuwa w głowie to:
REAKCJA: Jeżeli moc <= 100W włącz scenę X
SCENA X: 1) czekaj X czasu 2) wyłącz urządzenie X
... wtedy pozostaje ten sam problem co w skryptach, tzn. jeżeli po kilku sek. moc wzrośnie a po czasie np. X-1s znowu spadnie, to scena zadziała bez spełnienia warunku trwania przez założony czas.
YoMan

Generalnie ma to być sterowanie gniazdem gdzie będzie kompresor i jeżeli nie będzie używany przez ileś tam czasu czyli moc pobierana będzie poniżej 10W to odpala scenę gdzie po określonym czasie. Można zrobić drugą reakcję że jeżeli moc wzrośnie powyżej tych 10W to przerywa scenę która liczy do wyłączenia.

Tak nie rozwiąże to problemu ?
Więc chodź OSUPLUJE Ci dom :mrgreen:

Druk 3D - > https://klimastech.eu.org/druk-3d
[email protected]

Witam mam takie kilka zagadnień.dzieki wprowadzeniu reakcji i skonstruowaniu przekaznikow dzięki koledze Albercie zacząłem sterować grzałkami na zasadzie napiecia z licznika mew. Poustawiałem że gdy napięcie będzie wyższe bądź równe na każdej fazie grzałki się załączały kolejno a gdy spadnie do 242 się wyłączały.ale gdy zerkam w podgląd i grzałek i licznika to to jakoś tam żyje i działa ale tak jakby swoim zyciem
[email protected]

Inna sprawa to czy mógłbym na supli ustawić reakcje z powiadomieniem że po pół godziny np brama nadal jest otwarta?
Gitman

[email protected] wrote: Fri Jul 21, 2023 7:58 am Inna sprawa to czy mógłbym na supli ustawić reakcje z powiadomieniem że po pół godziny np brama nadal jest otwarta?
viewtopic.php?t=13462
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

klimasstudio wrote: Fri Jul 21, 2023 5:34 am Generalnie ma to być sterowanie gniazdem gdzie będzie kompresor i jeżeli nie będzie używany przez ileś tam czasu czyli moc pobierana będzie poniżej 10W to odpala scenę gdzie po określonym czasie. Można zrobić drugą reakcję że jeżeli moc wzrośnie powyżej tych 10W to przerywa scenę która liczy do wyłączenia.

Tak nie rozwiąże to problemu ?
to mogłoby zadziałać -> testing ;)
YoMan

Return to “Nowości”